Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 november 2016 | 13:00

Är Newt Scamander huvudpersonen i alla ”Fantastiska vidunder”-filmerna?

(Spoilervarning!) Regissören David Yates avslöjar sina planer för uppföljarna.
”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”, skriven av J.K. Rowling och regisserad av David Yates, breddar det universum vi lärt känna genom sju Harry Potter-böcker och åtta filmer.

Den lilla skillnaden är att den här historien tar plats i 1920-talets New York, och huvudpersonen är Newt Scamander, en magizoolog med väskan full av underliga djur. 

Rowling har redan avslöjat planer för totalt fem filmer, och producenterna har tillagt att ”det hänger på biopubliken”. Men vi kan inte tänka oss annat än att fansen kommer vallfärda till biografen nästa vecka, och en uppföljare är redan planerad till hösten 2018.

Många frågor återstår kring hur denna berättelse ska sträckas ut över fyra filmer till, men en relevant fråga har nu fått sitt svar. Nämligen: Kommer Newt Scamander att medverka i uppföljarna?

- Det gör han, ja. Handlingen kretsar kring Newt. Och han har en bror också. Det kommer så många nya och intressanta karaktärer, säger David Yates till CinemaBlend.

Ingen större överraskning att Eddie Redmayne får spela karaktären i många år till. Men nytt är att hans brorsa, Theseus Scamander, dyker upp i ”Fantastiska vidunder 2”. 



Producent David Heyman förtydligar att det finns många rollfigurer som är viktiga för framtiden.

- Jag vet inte om Newt är hjärtat i alla filmerna. Jag tror att han är en del av nästa film… Precis som Queenie, Tina och Jacob… Och Dumbledore, och Credence, och Grindelwald, de kommer bli huvudpersonerna.

Det är alltså inte helt säkert att Newt Scamander ska ses som vår nye Harry Potter. Med så många intressanta karaktärer i nästa film, som Albus Dumbledore och Gellert Grindelwald, får Newt kanske stå åt sidan framöver och se sig iallafall som en viktig biroll.

Vi möter Newt Scamander och många nya Rowling-karaktärer i ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”, på bio onsdagen 16 november.
| 11 november 2016 13:00 |