Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 november 2016 | 08:15

Dumbledore återvänder i ”Fantastiska vidunder 2”

Nu letar man efter en skådespelare som kan gestalta trollkarlen som ung.
Fantastiska vidunder i all ära, men nu är det klart att en av Rowlings mest älskade karaktärer kommer tillbaka. I 2018 års uppföljare till ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” får vi möta en ung Albus Dumbledore. Det berättade regissören David Yates under en pressträff

Vem som ska spela den framtida Hogwarts-rektorn, tidigare minnesvärt gestaltad av Richard Harris och Michael Gambon, är inte klart än. 

Yates sätter därmed stopp för ryktena att Dumbledore skulle dyka upp redan i den första filmen, men vi har iallafall hört hans namn nämnas i trailers.


"Fantastiska vidunder och var man hittar dem" (biopremiär 16 november) är J.K. Rowlings prequel-berättelse som tar med oss till New York år 1926, där mäktiga krafter vill avslöja och stoppa det hemliga, magiska samhället.

”Fantastiska vidunder”-filmerna (fem är planerade, förutsatt att de blir publiksuccéer) kommer att utspela sig i USA och Europa under 1920- till 1940-talet. I film nummer två dyker Johnny Depp upp som skurken, den onde trollkarlen Gellert Grindelwald.

David Yates bekräftar också i intervjuer att planen är att släppa filmerna med två års mellanrum.
| 8 november 2016 08:15 |