Spel

Skribent

David Grundström

12 december 2017 | 16:00

Är du ett Harry Potter-fan? Här är mobilspelet för dig!

Warner Brothers jobbar på att tillsammans med kända utvecklare ta trollkarlsvärlden närmare dig. Här är det senaste utannonserade mobilspelet: "Harry Potter: Hogwarts Mystery"!
I november startade Warner Brothers en label vid namn Portkey Games som tillsammans med utvecklarstudios ska ta fram mobil- och konsolspel med Harry Potter-tema. Först utannonserat var "Harry Potter: Wizards Unite", ett spel från utvecklarna Niantic som lovar att, likt utvecklarnas tidigare spel "Ingress" och superhitten från sommaren 2016 "Pokémon Go", uppmuntra spelare att ta sig utomhus.
 
Men idag kom nyheten om nästa spel från Portkey, som utvecklas av studion Jam City från Los Angeles. Spelet lovar att vara det första mobilspelet där du kan skapa din egna karaktär och uppleva livet som en student på den prestigefyllda trollkarlsskolan Hogwarts. Din karaktär kan ta sig igenom skolgångens olika år och exempelvis plugga försvar mot svartkonster.
 
Av namnet att döma kan vi nog också vänta oss att det är någonting som inte står helt rätt till i skolan. Men för att ett skolår på Hogwarts skall uppfattas som normalt krävs väl ett mysterie eller två!
 
Ett annat mobilspel som är på gång är "Portal"-spinoffen "Bridge Constructor Portal" som kommer till smartphones den 20:e december, har du spanat in trailern?
 
Ännu vet vi inte exakt när båda dessa spelen kommer, vi kan förvänta oss att se "Harry Potter: Hogwarts Mystery" nästa år. Medan vi troligtvis inte får några fler nyheter om Niantics "Harry Potter: Wizards Unite" förrän nästa år.
| 12 december 2017 16:00 |