SPOILER!

Skribent

Alexander Kardelo

16 februari 2024 | 09:35

Hemligheten är ute! Anya Taylor-Joy har en viktig roll i "Dune: Part Two"

Skådespelerskan bekräftade sin medverkan i samband med filmens världspremiär i London.
Det hör inte till vanligheterna att en skådespelares medverkan avslöjas först efter att en film är färdig. Speciellt inte en starkt stigande stjärna som Anya Taylor-Joy, känd från bland annat "The Queen's Gambit" och "The Menu". Men "Dune: Part 2" är knappast en vanlig film.
 
Ryktet har florerat ett tag men fick fart när den sociala cineastplattformen Letterboxd listade "Dune: Part Two" som en av de filmer Taylor-Joy medverkar i. Titeln försvann lika snabbt från hennes resumé, men nu är det alltså ändå bekräftat via Variety med flera.
 
Igår strosade skådespelerskan stolt på röda mattan-premiären i London.
 
- Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Böckerna är otroliga, men med den här ensemblen och med Denis [Villeneuve] blir det inte bättre än så, kommenterar Anya Taylor-Joy.
 
 

"Jag kan inte fatta att vi kunde bevara hemligheten så länge"

 
Denis Villenuve, regissör och manusförfattare till den aktuella filmen, har tidigare pratat om att det fanns en hemlig skådis som inte var avslöjad, och pratade då med med EW om detta:
 
- Jag kan inte fatta att vi höll hemligheten så länge. Det krävdes så mycket arbete för att bevara den hemligheten. Alla skrev under med sitt blod.
 

Så vem är det Anya Taylor-Joy spelar?

 
Vem hon spelar är fortfarande höljt i dunkel, och inget som lär läcka ut förrän filmens officiella premiär. Men det finns en viktig roll som ännu inte har avslöjats.
 
Screenrant och andra andra källor spekulerar i att Anya Taylor-Joy spelar Alia Atreides, som är Pauls (Timothée Chalamet) lillasyster. Tydligen en stor överraskning i Frank Herberts böcker, så det vore passande om man vill hålla karaktären och skådespelaren hemlig.
 
Men det tål att upprepas att ingenting gjorts officiellt ännu. Om det finns någon sanning i den här teorin, får vi vänta med att se till "Dune: Part Two" går upp på svenska biografer 28 februari.
 
 
Vem tror du Anya Taylor-Joy spelar i "Dune: Part Two"?
| 16 februari 2024 09:35 |