Film

Skribent

Andreas Samuelson

6 mars 2024 | 19:30

Anthony Hopkins blir läskig igen - spelar huvudrollen i ny version av skräckklassiker

Den klassiska skräckhistorien av H.G. Wells har filmats flera gånger. Nu kommer ännu en version med självaste Anthony Hopkins i huvudrollen.
H.G. Wells klassiska roman ”Doktor Moreaus ö” från 1896 handlar om hur titelkaraktären experimenterat fram varelser som är en blandning av djur och människor. Den har filmats och parodierats flera gånger och nu är det dags för en ny version med titeln ”Eyes In The Trees”.
 
Anthony Hopkins är klar för huvudrollen, en genetiker som isolerat sig sedan regeringen stoppat hans forskning efter att ett försöksdjur löpt amok. Så småningom upptäcker två filmskapare och deras team vetenskapsmannens experiment och måste kämpa för sin - och människorasens - överlevnad.
 
För regin står Timothy Woodward Jr., som tidigare gjort thrillern ”The Good, The Bad and the Dead” (2015) med Dolph Lundgren. Manuset är skrivet av B. Harrison Smith (”Death House”) och och skådespelaren Mike Manning (”This Is Us”), skriver Deadline.
 
Romanen har filmats flera gånger tidigare, först redan 1932 som ”Island of Lost Souls” med Charles Laughton som Moreau. Den mest ökända är dock tveklöst "The Island of Dr. Moreau” (1996) när Marlon Brando hånades för sin bisarra tolkning, komplett med solhatt och vitt smink.
 
Se Brando i den ökända kalkonen nedan:
 
 
Det är oklart när filmen planeras att släppas men blir spännande att se Hopkins i denna typ av roll och genre, efter att i fjol spelat både Sigmund Freud i ”Freud's Last Session” och förintelsehjälten Nicholas Winton i ”One Life”.
 
 
 
 
 
 
Kan du tänka dig Anthony Hopkins som en variant på Dr. Moreau?
| 6 mars 2024 19:30 |