Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 december 2015 | 13:00

Ännu en karaktär kommer tillbaka i ”Star Wars: Episod VIII”

Varning för spoilers!
Hajpen kring ”The Force Awakens” liknar inte mycket vi sett, men det är lätt att glömma bort att flera andra ”Star Wars”-filmer just nu är under inspelning eller på planeringsstadiet. Redan nästa vinter landar spin-offen ”Rogue One”, och sommaren därpå är det Rian Johnson som spinner vidare på sagan med sin ”Episod VIII”

Dagens spoiler handlar om en karaktär som återvänder. Kathleen Kennedy avslöjar i en LA Times-intervju att hon har stora planer för Kapten Phasma:

- Hon är en viktig karaktär, en skurk i ordets bästa bemärkelse.

Kapten Phasma spelas av Gwendoline Christie, känd från ”Game of Thrones” och ”Hunger Games”-filmerna. Hon är en skurk som vi fortfarande vet väldigt lite om, förutom att rollen först var tänkt för en man.Förutom Phasma är Luke Skywalker på plats i ”Episod VIII”, något som skådespelaren Mark Hamill själv redan har avslöjat. Det är också en rätt säker chansning att seriens nya hjältar Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega) och Poe Dameron (Oscar Isaac) har sin framtid säkrad genom hela den nya trilogin.

I veckan fick vi också veta vad manusförfattaren Lawrence Kasdan (”Rymdimperiet slår tillbaka”) tycker fansen kan vänta sig av Rian Johnsons ”Episod VIII”.

- Det här blir tre väldigt olika filmer. Rian Johnson kommer göra något väldigt galet. Om ni har sett hans filmer så vet ni att det inte kommer likna något annat som synts i ”Star Wars” tidigare. Man kan inte hitta tre mer olika filmskapare än J.J., Rian och Colin (Trevorrow).

Den 26 maj 2017 är det dags för nästa stora "Star Wars"-premiär.
| 5 december 2015 13:00 |