Serie

Skribent

Anton Skoglar

14 juni 2020 | 08:30

Streamingtips: Anna Kendrick är tv-sommarens charmtroll i "Love Life"

"Pitch Perfect"-stjärnan charmar byxorna av alla i sommar i nya C More-serien "Love Life". Kendrick gestaltar den unga Darby som försöker hitta sin plats i världen och ta reda på vad äkta kärlek egentligen är.
Du som är trogen läsare på MovieZine kan nu bli stödmedlem. Backa oss med 20 kr i månaden och få VIP-förmåner. Läs mer här...
 
När den genomsnittlige personen hittar den rätta har hen hunnit avverka sju relationer. Av de sju är oftast två långvariga förhållanden och resterande fem är en mix av kortare relationer, dejting och engångsligg. Den genomsnittlige personen blir kär två gånger och får sitt hjärta krossat två gånger.

I "Love Life" följer vi Darby Carter, gestaltad av den alltid lika charmiga Anna Kendrick. Darby är en vanlig ung kvinna som försöker balansera kärleksliv och karriär samtidigt som hon försöker hitta sin plats i världen och ta reda på vad äkta kärlek egentligen är. Det är en coming-of-age berättelse där vi får följa Darby genom flera år och förhållanden i jakt på Mr. Right.

Anna Kendrick charmar (bokstavligen) av byxorna på alla män och vem vill inte se Anna Kendrick hitta den rätte? Till sin hjälp har hon sina vänner och främst sin rumskamrat Sara (spelad av Zoe Chao) men även Saras pojkvän Jim (Peter Vack) och vänner Mallory (Sasha Compère). Dynamiken mellan skådespelarna gnistrar och man gillar omedelbart allihopa. Kemin mellan Darby och alla män hon träffar är även den ljuvlig och även om alla män kanske inte är den rätte så är de rätt gulliga mot Darby. Emellanåt.

På det stora hela är serien ojämn. Kendricks prestation är suverän och kemin mellan skådespelarna är bra men i övrigt är det inte mycket att hänga i julgranen. Tematiken har vi sett förut och även om manusförfattarna försöker hitta nya vinklar på det så lyfter det aldrig riktigt. Premissen är intressant fakta men att bygga en hela serie på den gör den tunn och förutsägbar.

Å andra sidan är det rätt mycket feelgood-stämning över allt att det blir en lättsam titt. Vi vet redan typ hur det kommer sluta så då sätter vi oss ner och utforskar vem karaktären Darby är och är det något, eller snarare någon, man ska lyfta fram från "Love Life" så är det just Anna Kendrick och vad hon bidrar med till rollen som Darby.
 
Large d4c304ba611129dca1e0dfaec0a688c6 anna kendrick love life
 
Kendrick gestaltar rollen som Darby med en sådan närvaro att man sugs in i hennes karaktär och önskar att allt ska lösa sig till slut. Man vill se det slå väl ut för Darby och att hon ska hitta det eller den som gör henne lycklig. Kendrick är allas lillasyster som vi är alla hennes storebror som går i bitar av ilska och sorg för varje relation som brister för Darby.

Darby behöver hitta sig själv och ta reda på vad hon vill och vad kärlek är för henne. Det är hennes berättelse om hur hon går igenom en rad misslyckade förhållanden innan hon träffar den rätte. Vi får se hur hon lär sig och förändras som person och tar små steg mot att reda ut vem hon är och vad hon vill ha.

Personligen hoppas jag, som den storebror jag är, att Darby hittar en person som gör henne lycklig på riktigt. För, som sagt, vem unnar inte Anna Kendrick att hitta den rätte?
 
Något som ska bli spännande att se dock är hur de tacklar det i nästa säsong. En säsong två är beställd och kommer fokusera på nya karaktärer och nya kärleksproblem. Det är dock inte uteslutet att några karaktärer från säsong ett dyker upp även i säsong två så förhoppningsvis får vi se mer av Darby Carter och Anna Kendrick i framtiden.

De två första avsnitten av "Love Life" släpps idag på C More.
| 14 juni 2020 08:30 |