Serie

Skribent

Viktor Eriksson

27 november 2023 | 07:30

Animeåret 2023: “Hell’s Paradise” – bättre än “Demon Slayer”

MovieZine plockar pärlorna ur det gångna animeåret. Idag: actionäventyret "Hell’s Paradise”.
Animestudion MAPPA har verkligen lyckats med konststycket att klättra till toppen av det kreativa skapandets berg och sedan slå sig till ro där. Under 2023 släppte de flera fantastiska serier, vissa av dem kanske dyker upp i den här artikelserien, men en som kom lite i skymundan var “Hell’s Paradise”.
 
Serien handlar om ninjan Gabimaru som ska dömmas till döden men får en ny chans till livet av bödeln Yamada Asemon Sagiri. Detta i utbyte mot att de reser till ön Shinsenkyo för att hitta livets elixir. För de flesta animestudios hade “Hell’s Paradise” varit deras livsverk. För MAPPA var det förmodligen bara tisdag.
 
Serien är baserad på en manga från Yuji Kaku som tidigare var assistent till “Chainsaw Man”-skaparen Tatsuki Fujimoto. Och med det som bakgrund kanske du kan gissa att saker och ting börjar relativt klassiskt för att sedan balla ut totalt och på bästa sätt.
 
“Hell’s Paradise” är en serie som drivs av ett rikt karaktärsgalleri med flippade men trovärdiga spillror till människor som vandrar som genom en skärseld på den mystiska och mardrömsrika ön Shinsenkyo. Avsnitten är tajta explosioner av ultravåld och mänsklig eftertanke. Det är som ett mer vuxet och våldsamt “Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba” som istället för att vara bra ibland har insett att det är bättre att vara bra hela tiden.
 
“Hell’s Paradise” är tillgänglig att se via Crunchyroll.
 
| 27 november 2023 07:30 |