Film

Skribent

Alexander Dunerfors

18 april 2016 | 08:40

Andy Serkis ”Jungle Book: Origins” byter titel

Och nu blir det riktigt förvirrande.
I helgen har Baloo och Kung Louie återigen fått publiken att nynna med till de klassiska Disney-sångerna. Hoppas ni inte är mätta på djungeläventyr än, för det ska bli fler filmer på samma tema.

Disney har redan beställt en uppföljare på Jon Favreaus "Djungelboken", men vad betyder det för Warner Bros Studios egna ”Jungle Book: Origins”

En mörkare version

Den kommande filmen i Andy Serkis regi har tidigare kallats för den mörkare "origin"-berättelsen. Som om inte Disneys bioaktuella film var mörk och skrämmande nog på sina ställen? Barnen får nog stanna hemma när Serkis berättar hur Mowgli hamnade hos vargarna och mötte Baloo för första gången. 

Serkis film spelades in redan under 2015, så det återstår att se om Disneys bioframgångar nu hjälper eller stjälper ännu en filmatisering av samma saga. 

Premiär 2018

”Jungle Book: Origins” skulle ha gått upp på bio i oktober 2017, men tog nyligen ett jätteskutt till hösten 2018. Serkis kommenterade nöjt via Facebook:

- Vi har enorma ambitioner. Det vi försöker göra, att blanda skådespelarnas otroliga prestationer med djurens ansiktsuttryck, har aldrig gjorts förut. Vi bryter ny mark och vi vill försäkra oss om att djuren kommunicerar på ett övertygande sätt. Varje extra minut vi får kommer göra all skillnad. 

Ny titel

Och för att det ska bli riktigt förvirrande, har man nyligen bytt titel på Warner Bros och Andy Serkis film. ”Jungle Book: Origins” heter nu kort och gott ”Jungle Book”. 

Men ”Djungelboken”-regissören Jon Favreau lät inte rädd för konkurrensen, när MovieZine träffade honom:

- I början visste vi inte riktigt när våra båda filmer skulle släppas i relation till varandra och om det potentiellt kunde innebära problem. Men de har meddelat att de ska släppa sin film på ett datum som ligger långt ifrån vårt. Och dessutom baseras vår på Disney-versionen av historien, så det finns en hel del utrymme för dem att ta historien i en lite annan riktning. Det ska bli kul att se hur andra har löst problem som man själv också har tampats med. 

Stjärnspäckat

Det är en imponerande rollista Warner har samlat ihop. Christian Bale som pantern Bagheera. Benedict Cumberbatch som tigern Shere Khan. Cate Blanchett som ormen Kaa. Serkis själv spelar Baloo med performance-capture. Mowgli görs av unge Rohan Chand, som vi bland annat såg i Lasse Hallströms ”100 steg från Bombay till Paris”. 

Låter helt klart som en nytolkning att se fram emot. Biopremiär 19 oktober 2018 alltså. 

Vad säger ni, finns det plats och intresse för två olika tolkningar "Djungelboken"?
| 18 april 2016 08:40 |