Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

14 december 2015 | 15:00

Andy Serkis gör film av Rumpelstiltskin

En modern nytolkning av bröderna Grimms klassiska saga.
Andy Serkis har varit på gång med sin regidebut "Jungle Book: Origins" ett tag nu, men sedan den sköts fram till 2017 har han fått tid över till annat. Han kommer nu att regissera en film baserad på bröderna Grimms "Rumpelstiltskin" som kommer att heta "Steelskin". Serkis ska producera, regissera, och själv spela huvudrollen i filmen, och manuset är skrivet av Hossein Amini, som tidigare skrivit manus till "Drive".

Sagoboksversionen av Rumpelstiltskin, som släpptes för första gången redan år 1812, handlar om en ung kvinna vars far påstår att hon är kapabel att spinna halm till guld. Kungen i riket ger då kvinnan ett ultimatum; spinn guld under natten, eller dö. När allt verkar vara förlorat (eftersom att hon inte kan spinna något guld alls) kommer så en underlig varelse vid namn Rumpelstiltskin till undsättning. Han lovar att spinna guld åt flickan i utbyte mot gåvor, men när flickans egendomar en efter en ges bort står hon tillslut utan något att ge i utbyte. Hon ger då bort sin framtida förstfödde son till Rumpelstiltskin, varpå problemen hopar sig...

Manusförfattaren Amini hjälpte till på "Snow White and the Huntsman" från 2012, så vi kan nog räkna med en mörk tolkning i ungefär samma anda.
| 14 december 2015 15:00 |