Film

Skribent

MovieZine

6 oktober 2023 | 12:15

Andreas Öhman släpper dokumentär om familjetragedin

Filmen "En dag kommer allt det här bli ditt" får snart sällskap av "Lisa – en pusselbit som saknas" på SVT.
I början av året släpptes dramakomedin "En dag kommer allt det här bli ditt" på bio. 65 000 sålda biljetter och fina recensioner blev det - "en känslosam familjeåterförening på norrländska landsbygden" skrev vi i recensionen på MovieZine. Filmen har under hösten nått en bredare publik på Netflix.
 
För regissören är det en personlig berättelse som bygger på en sann historia. Nu kommer en djupdykning i de verkliga händelserna i dokumentären "Lisa - En pusselbit som saknas". Den nya filmen tar oss tillbaka till sommaren 1994 då nioårige Andreas förlorade sin storasyster i en olycka.
 
Large ed1537f2cd72dc338cf3789e5c4e031f svt lisa 0 e00 94d4
 
- Det är så kul att "En dag kommer allt det här bli ditt" tuffar på och tävlar på festivaler runt om i världen samtidigt som den hittar en ny publik på Netflix. Därför känns det extra fint att med dokumentären om riktiga Lisa får komma ut och ge något helt nytt men med samma DNA, säger Andreas Öhman i ett pressmeddelande.
 
- Efter långfilmen kände jag att det fanns något mer att berätta, så många fler perspektiv att dela. Jag riktar kameran inåt och hemåt mot Ångermanland, i ett för mig helt nytt spännande format.
 
Dokumentärfilmen "Lisa – en pusselbit som saknas" sänds 15 oktober på SVT Play och 17 oktober i SVT.
 
| 6 oktober 2023 12:15 |