Serie

Skribent

Alexander Kardelo

21 september 2022 | 12:00

Andra säsongen av ”Feud” börjar ta form

Efter dramatiska fejder mellan Bette Davis och Joan Crawford ska vi få lära känna Truman Capote och hans kvinnor.
Den andra säsongen av ”Feud” börjar äntligen att ta form.
 
Det är nu mer än fem år sedan ”Feud: Bette and Joan” sändes, och lät oss få en underhållande och bitsk inblick bakom kulisserna på kultfilmen ”Vad hände med Baby Jane?” och bråken mellan de två stjärnorna Joan Crawford och Bette Davis.
 
Ett tag var tanken att fortsättningen skulle fokusera på prins Charles och prinsessan Diana, men snart övergav man de brittiska kungligheterna. En av anledningarna kan ha varit framgången för Netflix serie ”The Crown”. En annan är att samma streamingtjänst hade knutit till sig seriens skapare Ryan Murphy i flera år, vilket effektivt stoppade hans samarbete med FX.
 
Truman Capote och Tom Hollander
 
Nu verkar dock Murphy vara på väg tillbaka för FX och redo för nya Hollywoodfejder.
 
Enligt Deadline ska säsong 2 bära titeln ”Feud: Capote’s Women” och fokusera på författaren och manusförfattaren Truman Capote, känd för bland annat ”Frukost på Tiffanys”. Tom Hollander (inte Spider-Man) gör huvudrollen.
 
I rollistan finns sen tidigare också Naomi Watts, Calista Flockhart, Diane Lane och Chloë Sevigny. Demi Moore sägs vara aktuell för en roll, och 80-talsstjärnan Molly Ringwald ("The Breakfast Club") har just kommit ombord för att spela Joanne Carson, fru till Johnny Carson och Trumans nära vän fram till hans död 1984.
 
Gus van Sant regisserar alla åtta avsnitt som börjar spelas in i New York under hösten.
 
 
Ryan Murphy är just nu Netflix-aktuell med en miniserie om seriemördaren Jeffrey Dahmer. "Dahmer" med Evan Peters i titelrollen har streamingpremiär idag.
| 21 september 2022 12:00 |