Serie

Skribent

Alexander Kardelo

5 februari 2019 | 12:00

Osäker framtid för "Feud" och "American Crime Story"

FX och Ryan Murphy har skrotat sina tidigare planer för nya säsonger.
Två av Ryan Murphys FX-serier hänger löst när tv-skaparen snart går över till Netflix. Det är för närvarande inte klart vad nästa säsong av "Feud" eller "American Crime Story" ska handla om, berättade FX-chefen John Landgraf för pressen igår.

Första säsongen av "Feud" fokuserade på den bittra fejden mellan Hollywoods glamorösa stjärnor Bette Davis och Joan Crawford, under inspelningen av klassiska "Vad hände med Baby Jane?".

Andra säsongen skulle handla om prins Charles och prinsessan Diana, och hade till och med hittat sina skådespelare - Matthew Goode och Rosamund Pike stod redo att kliva in i rollerna. I slutändan föll det på tunna manus.

- Vi hade skådespelarna, men vi kände inte att materialet var rätt, och vi bestämde oss för att inte gå vidare med den, säger Landgraf enligt THR.
 
 
Antologiserien "American Crime Story" har under sina två hyllade säsonger avverkat rättegången mot O.J. Simpson samt mordet på Gianni Versace.

Tredje säsongen skulle kretsa kring orkanen Katrina, och hade även den flera kännda namn i rollistan: Annette Bening och Dennis Quaid, bland andra. Ryan Murphy har även skrotat en idé om att bygga en säsong kring Monica Lewinsky. Men här saknas det iallafall inte inspiration, enligt FX-chefen:

- Så vitt jag vet är Katrina inte längre aktuellt (...) Vi har tre eller fyra idéer som vi utvecklar, vi har rättigheterna och har manusförfattare som jobbar med research. Just nu vet vi inte vilken som blir klar först, men sannolikt kommer de alla att produceras så småningom.
| 5 februari 2019 12:00 |