Serie

Skribent

MovieZine

12 februari 2018 | 22:00

"Andra åket" - så blir Felix Herngrens nya komediserie

Efter "Solsidan" och "Bonusfamiljen" är Felix Herngren tillbaka med en ny familjekomedi. "Andra åket" får premiär i SVT hösten 2018.
"Andra åket" beskrivs som en komediserie om en familj som beslutar sig för att starta ett nytt liv långt bort från storstadens stress.

Här träffar vi Madde, född och uppvuxen i Björkfjället, en liten skidort allra längst upp i norr där hennes mamma driver ett mindre hotell. Plötsligt dör hotellets kökschef och Maddes mamma signalerar att hon inte orkar mera utan vill gå i pension. Madde och Petter ser en chans till ett nytt liv öppna sig, ett andra åk? Tillsammans med sin tweeny-dotter packar dom in sig i bilen från Storstan och flyttar norrut.

Anna Croneman, programchef Drama SVT, säger i ett pressmeddelande:

- "Solsidan" landade hos sin stora, hängivna publik under vitt och fräscht-eran. Men nu är köken färdigrenoverade och livsstilsångesten handlar om helt andra saker: det är ju inte hållbart att leva som vi gör!

Serien spelas in under våren och bland skådespelarna ser vi Sanna Sundqvist, Jakob Setterberg, Ida Engvoll, William Spetz, Bert-Åke Varg, Mattias Fransson och Lena T Hansson.
| 12 februari 2018 22:00 |