Film

Skribent

Oskar Möller

25 juni 2023 | 21:00

Andersons asteroider får folk att vallfärda till biograferna

"Asteroid City" säljer lika många biljetter som det finns asteroider i rymden. Eller nåja - det är den film av regissören som har den största kommersiella framgången hittills.
Den stjärnströsslade filmen om en ökenkonvention stjärnskådare och rymdkadetter beräknas ha spelat in 9 miljoner dollar under tre dagar enligt Deadline.
 
Produktionsbolaget Focus Film satsar verkligen på"Asteroid City" - filmen visas på 1675 biografer i USA och ligger just nu som nr 6 på amerikanska biotoppen. Filmen går bäst i New York - en välkänt bra marknad för arthousefilmer -  tätt följt av Los Angeles. Asteroid City har redan slagit rekordhelgen för "The Grand Budapest Hotel" från 2014 och beräknas att spela in mer än Andersons näst senaste film "The French Dispatch".
 
Enligt undersökningarna var nästan två trededelar av publiken (64%) under 35 år. Det var fler män än kvinnor som såg filmen. I Moviezina fick den 4/5 och kallades för "väldigt underhållande ufo-drama" av vår recensent.
 
Med andra ord är det goda nyheter för Wes Anderson och alla hans fans.
 
– Det är fantastiskt att se den bästa weekend som Wes Anderson någonsin har haft på Box Office, sa distributionschefen på Focus Film Lisa Bunnel, 
 
 
| 25 juni 2023 21:00 |