Spel

Skribent

Vanja Tomin

3 februari 2023 | 15:15

"Among Us" fick göra ändringar efter att ha brutit mot Genèvekonventionen

Spelet ingen kände till förrän pandemin slog till.
"Among Us"-utvecklaren Innersloth skriver på Twitter att deras spel bröt mot Genèvekonventionerna fram till en uppdatering 2020.
 
Spelets plötsliga popularitet under pandemin, nästan två år efter lanseringen, ledde till att spelet portades till flera plattformar. Det var i certifieringsrundorna av dessa plattformar som "felet" upptäcktes.
 
"Among Us" är ett onlinespel från 2018 för 4 -15 spelare som ska utföra uppdrag på ett rymdskepp. Samtidigt lurar inkräktare bland besättningen. Spelare får antingen en roll i besättningen, eller som bedragare, som då ska döda besättningen utan att bli upptäckta.
 
 
Vilken av de två rollerna varje enskild spelare får vet bara den enskilde spelaren själv med säkerhet. Social kompetens och förmåga att manipulera sina vänner är goda egenskaper att ha när man måste ta sig an mördar-rollen.
 
Nu visar det sig att "Among Us", har genom att ha använt sig av ett rött kors i spelet, brutit mot Genèvekonventionerna, som är internationella överenskommelser som reglerar väpnade konflikter, såväl internationella som inbördeskrig. Konventionerna syftar till att begränsa mänskligt lidande under väpnad konflikt.
 
 
- Hoppsan, säger utvecklarna.
 
 
Genèvekonventionerna säger att "användning av emblemet eller namnet "Röda Korset" eller en imitation därav av individer, filmer eller företag, oavsett hur det används och oavsett vilket datum det användes, ska vara totalt förbjudet".
 
Korset i sjukstugan i "Among Us" är nu ändrat till blå färg istället för röd.
 
Spelade du "Among Us" under pandemin?
| 3 februari 2023 15:15 |