Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 februari 2018 | 10:45

Amazon sparkar Jeffrey Tambor efter anklagelserna trots hans protester

Jeffrey Tambor är inte nöjd med hur Amazon och "Transparent"-skaparen har hanterat anklagelserna mot honom - som han fortsätter att neka till.
Den Golden Globe och Emmy-vinnande skådespelaren Jeffrey Tambor, har varit ute på hal is sedan han anklagades för sexuella trakasserier tidigare i höstas - trakasserier som ska ha skett under inspelningen av den kritikerrosade Amazon-serien "Transparent".
 
Efter att Amazon tidigare under veckan avslutade sin utredning mot Tambor, har de nu valt att sparka honom från kommande säsonger av "Transparent" - en serie i vilken han spelade huvudrollen som den "transförälder" vars familj (med vuxna barn) hanterar faderns önskan om att få leva som kvinna, på väldigt olika sätt.
 
Tambor har hela tiden nekat till anklagelserna och riktar nu efter avskedandet även skarp kritik mot både seriens skapare samt Amazons påstådda utredning.
 
- Jag är djupt besviken över hur Amazon har hanterat dessa falska anklagelser mot mig. Jag är ännu mer besviken över Jill Soloways orättvisa beskrivning av mig som någon som någonsin skulle kunna skada en av mina kollegor. Under vår fyraåriga historia av att arbeta tillsammans med den här fantastiska tv-serien, har dessa anklagelser ALDRIG blivit nämnda eller diskuterade direkt med mig eller med någon hos Amazon. Därför, kan jag bara utgå ifrån att utredningen mot mig var djupt bristfällig och påverkad av den politiska atmosfären som har tagit över vår produktion.
 
 
Redan i november antydde Tambor att det skulle bli väldigt svårt för honom att återvända till serien. 
 
- Jag har redan klargjort min djupa ånger, ifall någon av mina handlingar någonsin har missförståtts av någon som agressiva, men att jag skulle ha med vilje försökt trakassera någon är helt och hållet osant. Givet den politiserade atmosfären som nu verkar ha tagit över "Transparent"-produktionen, kan jag inte se något sätt för mig att återvända till serien.
 
Seriens skapare arbetar nu på en lösning inför seriens femte säsong, som med andra ord fortfarande blir av - trots att Tambor inte kommer tillbaka i huvudrollen. En annan kritikerrosad tv-serie med liknande problem är "House of Cards", som behöver finna en lösning på varför Kevin Spaceys Frank Underwood inte kommer att dyka upp under seriens sista säsong.
 
Vad tycker ni om beslutet att Tambor sparkas och att serien fortsätter utan honom? Kommentera gärna nedan!
| 17 februari 2018 10:45 |