Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 november 2017 | 06:30

Jeffrey Tambor kommer inte vara med i nästa säsong av "Transparent"

Efter anklagelserna om opassande beteende, mot en före detta assisstent och en gästskådespelerska, väljer han att gå skilda vägar med Amazon-serien.
Jeffrey Tambor har spelat huvudrollen som Maura Pfefferman i Amazon-serien "Transparent", en roll som har givit honom två Emmys och en Golden Globe. Under natten rapporterade Variety att skådespelaren valt att inte vara en del av seriens kommande säsonger.
 
"Att spela Maura Pfefferman i "Transparent" har varit en av de största privilegierna och mest givande kreativa erfarenheterna i mitt liv. Det har däremot blivit klart under de senaste veckorna att det inte längre är det jobb jag skrev upp mig på för fyra år sedan," säger skådespelaren i ett uttalande. 
 
Jeffrey Tambor har sedan anklagelserna först väcktes mot honom hela tiden hävdat sin oskuld kring de sexuella trakasserierna, medan han samtidigt ursäktat sig för att ha varit lättretad och bitvis otrevlig på grund av detta under inspelningarna. Enligt anklagelserna ska han ha använt sig av ett väldigt opassande språk och vid minst ett fall ha tafsat på sin assisstent.
 
 
 
"Jag har redan klargjort min djupa ånger, ifall någon av mina handlingar någonsin har missförståtts av någon som agressiva, men att jag skulle ha med vilje försökt trakassera någon är helt och hållet osant. Givet den politiserade atmosfären som nu verkar ha tagit över "Transparent"-produktionen, kan jag inte se något sätt för mig att återvända till serien," avslutar Tambor sitt uttalande. 
 
Inga representanter från Amazon eller "Transparent" har gått ut med någon information om vad det här innebär för seriens framtid, men det ryktas om att de arbetar på en lösning som innebär att serien kan fortsätta trots att huvudkaraktären inte kommer tillbaka.
 
Tror du att "Transparent" kan överleva utan Jeffrey Tambor i rollen som Maura? Kommentera gärna nedan!
| 20 november 2017 06:30 |