Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

4 april 2023 | 10:30

Påkostade “Sagan om ringen: Maktens ringar” tappade miljontals tittare

Trots en stark start för “Sagan om ringen: Maktens ringar” tappade serien runt hälften av alla tittare när finalen väl hade sänts.
Streamingtjänster kan vara lite tvetydiga när det kommer till att avslöja hur många som har sett en viss serie. Men när “Sagan om ringen: Maktens ringar” släpptes avslöjade Amazon att serien hade setts av hela 25 miljoner tittare på deras tjänst Prime Video.
 
Men behöll serien hela sin publik? Inte riktigt. The Hollywood Reporter skriver att Amazons prequelserie till Tolkiens universum hade tappat hela 63% av den amerikanska publiken när finalen väl sändes. Internationellt sett har det dock gått en aning bättre. Här hade “bara” 55% av tittarna flytt fram till att säsongens sista avsnitt sändes.
 
“Sagan om ringen: Maktens ringar” är en av tidernas dyraste serier med en saftig prislapp på en miljard dollar för hela fem säsonger - inklusive den andra säsongen som just nu spelas in. Serien hyllades för sina påkostade miljöer och kostymer, men kritiserades samtidigt för att vara en aning platt i berättandet. Förhoppningsvis lyckas Amazon att göra en mer engagerande story i framtiden, så att tittarna håller sig kvar i resterande fyra säsonger.
 
 
Såg du klart “Sagan om ringen: Maktens ringar”?
| 4 april 2023 10:30 |