Exklusivt

Skribent

Alexander Kardelo

24 februari 2023 | 17:30

Andra säsongen av "Maktens ringar" blir "stark, mörk och dramatisk"

Svenska regissören Charlotte Brändström återvänder för att regissera fyra avsnitt i "Sagan om ringen"-seriens säsong 2.
När "Sagan om ringen" blev tv-serie på Prime Video i höstas stod svenska regissören Charlotte Brändström bakom två avsnitt. I andra säsongen får hon regissera dubbelt så många. Och enligt en exklusiv kommentar till MovieZine kommer det bli mörkare än sist när Saurons ondska sprider sig över fantasylandet Midgård.
 
- Jag tror att den andra säsongen är väldigt stark, väldigt mörk, väldigt intressant. Vi har fantastiska miljöer. Det ser absolut otroligt ut, som vanligt, säger Charlotte Brändström.
 
 
- Och det roliga är, nu har man ju etablerat alla karaktärerna, då kan man gå in i dramat mycket mera. Det är väldigt dramatiska och starka scener. Jag tror det blir väldigt spännande. Och vi är ju i England nu, vi spelar in i London.
 
Blev mottagandet av den första säsongen som du hade tänkt dig?
 
- Det var definitivt som jag hade tänkt mig. Det var många som tyckte otroligt mycket om serien, och på samma gång var det många fans som hade bestämt sig för att de inte tyckte om den i förväg.
 
Var det självklart för dig att tacka ja till en ny säsong?
 
- Ja, det var det. Våra två showrunners är väldigt trevliga att jobba med. Vi har ett jättefint samarbete med dem. Man bollar idéer fram och tillbaka. Så det har varit fint. Det är ett jätteduktigt team.
 
 
Inspelningen av "Maktens ringar" säsong 2 drog igång i höstas. Istället för Nya Zeeland spelas fortsättningen in i Storbritannien, men det låter som att vi kommer få en del skandinaviska vibbar av de nya miljöerna.
 
- Vi har bytt produktionsdesigner och jobbar nu med en dansk. Och vad han gör ser ju helt fantastiskt ut. Jag kan sitta och och beundrar alla stenar, det ser precis ut som på Västkusten i Göteborg där jag brukar vara på somrarna! Egentligen är ju Tolkiens inspiration Norge och Skandinavien, och det ser väldigt skandinaviskt ut. Han hämtar mycket idéer från Skandinavien. Nya Zeeland såg också fantastiskt ut i den första säsongen, men det här är något speciellt.
 
Charlotte Brändström är just nu aktuell med en annan serie på Prime Video. Läs mer om hennes arbete på "The Consultant" med Christoph Waltz här...
| 24 februari 2023 17:30 |