Film

Skribent

MovieZine

13 augusti 2020 | 19:00

Amazon Prime Video släpper fyra nya skräckfilmer i höst

Mer skräck åt folket i samarbete med Blumhouse.
Skräckfans har en del att se fram emot i höst, när Amazon Prime Video lanserar en bunt med originalskräckisar lagom till Halloween.

Satsningen med totalt åtta nya filmer går under namnet ”Welcome to the Blumhouse” och produceras av studion som gett oss ”Get Out”, ”Halloween” och ”The Invisible Man” på senare år. Det gemensamma temat är ”familj och kärlek som en försonande eller destruktiv kraft”, enligt Deadline. Bakom och framför kameran hittas såväl nya talanger som etablerade namn.
 
 
De fyra första filmerna som släpps i oktober är:

”Evil Eye” med Sarita Choudhury (”Lady in the Water”) i huvudrollen. Filmen handlar om en till synes perfekt romans som omvandlas till en mardröm, när en mor misstänker att dotterns pojkvän har en mörk koppling till hennes förflutna.

”The Lie” handlar om två föräldrar som försöker dölja mordet som deras dotter erkänt för dem. Filmen i regi av Veena Sud har Mireille Enos (“The Killing”), Peter Sarsgaard (“An Education”) och Joey King (“The Act”) i rollistan.

”Black Box” med Phylicia Rashad (”Creed”) berättar om en ensamstående far som förlorar både sin familj och minnet i en bilolycka. En experimentell behandling får honom att ifrågasätta vem han egentligen är.

”Nocturne” med Sydney Sweeney (“Euphoria”) utspelar sig på en fin konstskola, där en blyg musikelev börjar överträffa sin mer framgångsrika tvillingsyster.

De resterande fyra filmerna kommer ut på Amazon Prime Video under 2021.
| 13 augusti 2020 19:00 |