Film

Skribent

MovieZine

8 maj 2022 | 16:15

Amanda Seyfried hoppas på ”Mamma Mia 3”

Skådespelerskan drömmer om ännu en ABBA-musikal: ”Handlingen spelar ingen roll bara Meryl är med!”
Ska det bli en tredje ”Mamma Mia!”-film? Fansen håller tummarna sedan producenten Judy Craymer sa att ”det var alltid menat som en trilogi” bara häromåret. Och hon är inte ensam. Även skådespelerskan Amanda Seyfried längtar efter att få återvända till Grekland som en Dancing Queen och sjunga med i ABBA:s nya låtar:
 
- Någon behöver komma upp med en idé.  Men vem bryr sig? Handlingen är inte ens viktig. ABBA har nya låtar, släng in dem. Samla ihop alla skådespelarna. Meryl Streep måste absolut komma tillbaka, annars… Det är väldigt trevligt för oss. Vi vill bara åka tillbaks till Grekland och dansa runt igen, och folk kommer älska det! Det blir ett nöje både för oss och för fansen.
 
Den första filmmusikalen baserad på ABBA:s låtskatt släpptes år 2008 och blev en enorm publiksuccé, inte minst i Sverige. Även fortsättningen ”Mamma Mia! Here We Go Again” från 2018 hittade sina fans. Och nu när ABBA släppt ny musik är det kanske bara en fråga om när ensemblen kan samlas igen?
 
 
36-åriga Amanda Seyfried har nyligen sagt i en längre intervju med Variety att hon vill göra ”Mamma Mia 3” innan hon fyllt 40:
 
- Jag hoppas vi får göra en till, men ingen berättar något för mig. De säger ”det kommer inte bli av” men det sa de efter den första filmen också. Och tvåan blev ännu bättre! Jag vill bara inte vänta i tio år till. Vi borde göra den innan jag fyllt 40. Jag kommer ha två barn och fortfarande vara gift med Skye. Meryl kommer vara med som ett spöke eftersom hon är död. Eller så kommer hon tillbaka som Donnas syster eller något. Hon måste vara med.
| 8 maj 2022 16:15 |