Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

30 april 2014 | 17:01

"Almost Human" nedlagd

Tur att J.J. Abrams har "Star Wars" att se fram emot, för nu har ännu ett av hans TV-projekt gått i stöpet.

Deadline var bland de första att rapportera att Fox beslutat sig för att inte plocka upp "Almost Human" för en andra säsong. Det futuristiska dramat med Karl Urban och Michael Ealy i huvudrollerna fick en skakig start i november med halvdana tittarsiffror och ljumma recensioner - men huruvida anledningen till nedläggningen beror på dåligt tittande eller för att Fox ska kunna satsa på intressantare kort (läs "Gotham") låter vi vara osagt.

"Almost Human" var signerat "Fringe"-kollegorna J.J. Abrams och J.H. Wyman och vad det gäller förstnämnda har han inte haft det alldeles lätt med sina exekutivproducerade TV-serier efter framgångarna (nåja) med "Fringe", "Alias", "Felicity" och "Lost". "Undercover" och "Alcatraz" fick till exempel bara varsin 13-delarssäsong medan dystopin "Revolution" befinner sig på fallrepet efter två säsonger. Även "Gravity"-regissören Alfonso Cuaróns förstlingsserie "Believe", som går i amerikansk TV just nu, ligger i farozonen för nedläggning. Det enda undantaget är "Person of Interest" som går som tåget och är inne på sin tredje säsong.

Men med storfilmer som "Star Wars: Episod VII", "Star Trek 3" och "Mission Impossible 5" på gång kan Abrams sörja sina TV-misslyckanden genom att gråta hela vägen till banken.

MovieZines Patrik Jonsson: Därför tror jag inte på J.J. Abrams "Believe" »

I Sverige visas "Almost Human" i Kanal 5.

Vad tycker ni? Ska Abrams ge upp TV överhuvudtaget? Bara satsa på film istället? Kommentera nedan!

| 30 april 2014 17:01 |