Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 oktober 2016 | 06:00

Allt vi vet om "Rambo: New Blood"

En reboot utan Sylvester Stallone, kan det verkligen funka?
Rambo är på väg tillbaka till bioduken, den här gången utan en viktig ingrediens. Sylvester Stallone har lämnat rollen bakom sig men det välkända namnet tas över av en ny skådis, skriver Hollywood Reporter.

Nästan 35 år efter tuffingen John Rambos entré är det alltså dags för en reboot. Här är allt vi vet hittills.

Titeln: Den nya filmen går under namnet ”Rambo: New Blood”, vilket är en blinkning tillbaka till den första filmen i serien som aldrig hette ”Rambo” utan kort och gott ”First Blood”. 

Huvudrollen: Den lilla detaljen är inte klar än, men man letar efter en yngre förmåga som kan bära upp filmserien genom ett antal uppföljare.

Handlingen: Ännu okänd. David Morrells roman från 1972, och filmen från 1982, följde en Vietnam-veteran och behandlade militära konflikter och posttraumatiskt stress-syndrom - det återstår att se om nya filmen nöjer sig med att vara en simpel actionrulle, eller vågar röra vid tyngre teman.

Manusförfattaren: Brooks McLaren har oroväckande få meriter på IMDb, men där nämns kommande titlar som ”Line of Sight” med Ben Affleck, ”Del Norte” och ”How It Ends” (som år 2011 hamnade på Black List, listan över de bästa ännu icke filmade filmmanusen).

Regissören: Israeliske Ariel Vromen har uppmärksammats för mörka dramathrillers som ”The Iceman” med Michael Shannon, och ”Criminal” med Kevin Costner som kom i våras.

Tidigare rykten: Sedan Stallones lyckade återkomst med ”Rambo” år 2008 har det med jämna mellanrum ryktats om ännu en uppföljare. Vintern 2014 skrev vi att han skulle ta farväl med ”Last Blood: Rambo”, och vintern 2015 lät det som att vi istället skulle få tv-serien ”Rambo: New Blood” med fokus på hans sonKanske är det den som nu omarbetas till ett filmmanus.

Vem skulle passa att spela en ung Rambo? Tyck till nedan.
| 29 oktober 2016 06:00 |