Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

10 mars 2015 | 17:00

Allt vi vet om nya "The Walking Dead"-spinoffen

När den släpps, vad den kan heta, när den utspelar sig...
Som MovieZine meddelat tidigare kommer "The Walking Dead" få sällskap av ännu ett zombiedrama, som utspelar sig i samma postapokalyptiska värld som originalserien, men där slutar likheterna, vilket gör den mer till en "systerserie" än en ren spinoff, om man ska vara noga. Det kommer alltså inte göras besök i varandras serier.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Kim Dickens och Cliff Curtis i nya zombieserien.

Och med hjälp av Uproxx, detta är allt vi vet om "The Walking Dead"-skaparen Robert Kirkmans nya:

Den har ingen officiell titel


Men den har gått under arbetsnamnet "Cobalt" och pilotmanuset heter "Fear the Walking Dead", så någon av dessa två titlar kanske?

Den utspelar sig i Los Angeles


Alltså på USA:s västkust, medan "The Walking Dead" håller till på östra sidan av USA (och spelas in i delstaten Georgia).

Den är nästan som en prequel


Den startar ungefärligen samtidigt då Rick (Andrew Lincoln) i "The Walking Dead" fortfarande ligger i koma på sjukhuset. Med andra ord alldeles i början av zombie-utbrottet.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Curtis, Dickens och Frank Dillane möter odöd. 

Den handlar om en familj


Familjen består av en skild lärare, spelad av Cliff Curtis ("Whale Rider"), som är en hygglig man som försöker göra rätt för sig i livet och en SYO-konsulent (Kim Dickens, "Gone Girl") som har ett förhållande med läraren. Enligt beskrivning ser hon ut som en helylletjej men "har ett mörker inom sig och ett förflutet som kommer att plåga henne".  Hon har två barn med sig in i förhållandet, en son (Frank Dillane, "Harry Potter och Halvblodsprinsen") som har tampats med drogmissbruk och en ambitiös dotter, spelad av Alycia Debnam Carey ("The 100").

Den har premiär i sommar


Den första säsongen får bara 6 avsnitt, precis som "TWD" fick, och dessa har premiär i amerikanska kabelkanalen AMC under sensommaren.

Den har redan fått en andra säsong


Snabba bud i Mellerud. Men så är det. Inget sagt än om hur många avsnitt den kommer bestå av, men den säsongspremiären blir sommaren 2016. 

Taggade?
| 10 mars 2015 17:00 |