Film

Skribent

Alexander Dunerfors

4 december 2014 | 12:00

Nya Bond-filmen heter "Spectre"

Christoph Waltz och Monica Bellucci är nya i 007-gänget.
Under torsdagens presskonferens från PineWood Studios i London presenterade regissören Sam Mendes några spännande nyheter kring den kommande, 24:e Bond-filmen:

Titeln

"Spectre". Klingar väl bra, eller? Även om många skämtat om att efter "Skyfall" kommer "Solsken", och så vidare. Bondfans känner igen S.P.E.C.T.R.E. som namnet på den kriminella organisationen som leds av Ernst Stavro Blofeld.

Synopsis

Den officiella handlingen lyder: "Ett kryptiskt meddelande från Bonds förflutna får honom att spåra upp en ondskefull organisation. Medan M kämpar mot politiska krafter för att hålla den hemliga underrättelsetjänsten vid liv, avslöjar Bond den hemska sanningen bakom SPECTRE, bit för bit."Skurk 1? 

Christoph Waltz är med i en roll, allt vi vet är namnet Oberhauser. Det ryktas dock om att han egentligen är Blofeld, och det låter ju högt troligt nu med tanke på att S.P.E.C.T.R.E. i högsta grad är inblandat.

Skurk 2?

Andrew Scott är ombord för att spela en man vid namn Denbigh. Bli inte förvånad om även han har en illasinnad agenda, det där lömska leendet från "Sherlocks" Moriarty skulle slösas bort på en god karaktär.

Henchman

Dave Bautista från "Guardians of the Galaxy" spelar Hinx, som enligt tidigare rykten ska vara en minnesvärd henchman.Bondbrudarna

Monica Bellucci spelar Lucia Sciarra, och Léa Seydoux är Madeleine Swann, mer om karaktärerna vet vi inte. 50-åriga Bellucci blir den i särklass äldsta skådespelerskan att spela Bondbrud. Troligtvis är det också första gången som Bondbruden är äldre än skådespelaren bakom Bond.

Återseende på MI5

Vi ska också få se mer av Naomie Harris som Moneypenny, och Ralph Fiennes som nye M. Rory Kinnear återkommer som Tanner och Ben Whishaw spelar Q precis som i "Skyfall". 

Bilen

Dessutom ska 007 ratta inget mindre än en sprillans ny och värlutrustad Aston Martin DB 10.Inspelningen

På måndag börjar inspelningen som ska pågå i sju månader. 007:s nästa äventyr tar honom till Rom, Mexiko, Tangier, Marocko och Alperna, men naturligtvis kommer även London och Pinewood Studios att nyttjas.

Bakom kameran

Svensk-holländske fotografen Hoyte van Hoytema tar över fotot efter Roger Deakins, som filmade "Skyfall". Van Hoytema jobbade senast med "Interstellar".

I klipprummet

Lee Smith får i uppdrag att klippa Bondfilmen på bara tre månader. Smith har gjort ett vasst jobb med flera av Christopher Nolans filmer, som "The Dark Knight"-trilogin och "Interstellar". 

"Spectre" får biopremiär 6 november 2015. Givetvis med Daniel Craig tillbaka i huvudrollen för fjärde gången.
| 4 december 2014 12:00 |