Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

25 augusti 2016 | 12:00

Allt är sammankopplat i ny trailer för "Dirk Gently's Holistic Detective Agency"

Det här verkar bli höstens flummigaste drama-komedi.
I höst släpps BBC Americas nya serie "Dirk Gently's Holistic Detective Agency" med Samuel Barnett som Dirk Gently och Elijah Wood som assistenten Todd i huvudrollerna. Den första trailern släpptes på Comic Con San Diego i somras och för den som uppskattade den, kommer här är ny, rolig teaser för drama-komedin.


Trailern börjar som vilken detektiv-serie som helst: "Snutar!", "Mördare!", "Lik!", men går sedan in på sin skruvade väg med "Kattunge!", "Kult!" och... "Pararibulitis"? En påhittad sjukdom som Todds lillasyster Amanda har. Det är svårt att tyda något om handlingen från trailern, men en sak säger den klart och tydligt: det här kommer att bli en mörk men knasig tv-serie.

De stora namnen bakom serien är minsann inte främmande för svart humor. Robert Cooper ("Stargate") och David Alpert ("The Walking Dead") producerar, Elijah Wood spelade självmordbenägen advokat som tog droger ihop med sin hund (en man i en hundutklädnad) i "Wilfred" och manuset är baserat på en bok av Douglas Adams som också skrev "En Liftares Guide till Galaxen".

Den här serien kan bli smal, men grym.

Serien har premiär den 22 oktober.
| 25 augusti 2016 12:00 |