Serie

Skribent

MovieZine

29 maj 2020 | 11:00

Aliette Opheim och Valter Skarsgård i Netflix-serien "Katla"

Två svenska huvudroller i den isländska dramaserien "Katla". Inspelningen har startat med Baltasar Kormákur som regissor.
Då är det dags för Valter Skarsgård att kliva över till Netflix i storebrödernas fotspår. Gustaf Skarsgård syns snart i fantasyserien "Cursed", och Bill Skarsgård spelar Clark Olofsson i streamingtjänstens kommande drama. Valter har just fått en roll i isländska sci-fi-serien "Katla", där också svenska Aliette Opheim medverkar.

Handlingen utspelar sig ett år efter vulkanen Katlas våldsamma utbrott. Plötsligt upphör lugnet i den lilla staden Vik, då det visar sig att vulkanen fortfarande är aktiv.

Isen runt vulkanen har börjat att smälta, området har börjat evakueras och det enda sättet att ta sig in till byn är genom att korsa floden Markarfljót. Området blir alltmer apokalyptiskt och Vík har förklarats som farligt område. Mystiska element, som länge legat djupt nedfrusna i glaciären, börjar plötsligt dyka upp och får konsekvenser som ingen någonsin hade kunnat förutse.
 
 
- Efter en omfattande casting har vi fått ihop en fantastisk ensemble med några av Islands bästa och mest erfarna skådespelare såväl som lysande unga talanger. Jag är väldigt säker på valen vi gjorde och tycker om att arbeta med dem allihopa, säger regissören Baltasar Kormákur ("Everest") i ett pressmeddelande.

Rollbesättningen består även av isländska Guðrún Ýr Eyfjörð, Íris Tanja Flygering, Ingvar Sigurðsson, Þorsteinn Bachmann, Sólveig Arnarsdóttir, Guðrún Gísladóttir, Baltasar Breki samt Björn Thors.
| 29 maj 2020 11:00 |