Serie

Skribent

MovieZine

9 oktober 2019 | 11:00

Baltasar Kormákur regisserar isländsk sci-fi för Netflix

Kormákur filmar ”Katla” – en serie i åtta delar som kommer att utspela sig på Island och bjuder tittarna på landets vackra och dramatiska natur.
Ett år efter vulkanen Katlas våldsamma utbrott upphör plötsligt lugnet i den lilla staden Vik. Isen runt vulkanen har börjat att smälta och under tiden som människor evakueras blir området alltmer apokalyptiskt. Mystiska element, som länge legat djupt nedfrusna i glaciären, börjar plötsligt dyka upp och orsakar konsekvenser som ingen någonsin hade kunnat förutse.
 
- Det är en spännande utmaning att få påbörja denna resa med ”Katla” tillsammans med Netflix och vi är hedrade över att vara det första isländska produktionsteamet som får i uppdrag att producera en hel serie. ”Katla” är ett unikt och ambitiöst sci-fi-projekt som har utvecklats inom mitt företag, RVK Studios, under några år och vi är väldigt glada över att berättelsen nu har plockats upp av Netflix, säger Baltasar Kormákur, känd för "Djupet" och tv-serien "Fångade".
 
Tesha Crawford, Director Netflix International Originals Northern Europe, kommenterar i ett pressmeddelande:

- Island har varit grunden för så många serier och filmer genom åren och vi är glada över att få presentera en berättelse som både grundar sig i isländska teman och visar landets storslagna natur. Att få arbeta med en så hyllad talang som Baltasar Kormákur gör detta projekt till ett perfekt upplägg för oss. Vi ser med spänning fram emot att få se den här historien komma till liv och att få visa den för våra tittare världen över.
 
”Katla” är skapad av regissören Baltasar Kormákur och manusförfattaren Sigurjón Kjartansson. Serien är skriven av Sigurjón Kjartansson, Lilja Sigurðardóttir och Davíð Már Stefánsson. Inspelningen är planerad att starta 2020.
| 9 oktober 2019 11:00 |