Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 februari 2015 | 08:20

"Alien" blir Neill Blomkamps nästa film

Det är officiellt!
"District 9"-regissören fick verkligen igång fansen med sina konceptskisser för en drömversion av "Alien"20th Century Fox kom, såg och gillade vad Blomkamp hade satt ihop, så pass att kontraktet nu är påskrivet. 

Regissören berättar på Instagram att det är officiellt - "Alien"-uppföljaren blir hans nästa film. Han släppte också en ny skiss på en rätt bekant filmskurk:The Wrap kompletterar med att filmen kommer utspela sig efter "Prometheus 2", som Ridley Scott för närvarande jobbar på. Ridley Scott kommer även att producera Blomkamps "Alien". 

Det är inte säkert om det rör sig om en regelrätt uppföljare till "Alien återuppstår" från 1997, eller om Sigourney Weaver ens återvänder. Men skådespelerskan har sagt att hon är intresserad av att höra Bomkamps vision. Hon har dessutom länge velat ge sin karaktär Ripley ett tillfredsställande avslut.

Neill Blomkamp har fått en kometkarriär efter genombrottet med "District 9". Häromåret gjorde han "Elysium" med Matt Damon, och i vår är han aktuell med sci-fi-filmen "Chappie", där han för övrigt regisserar just Sigourney Weaver.
| 19 februari 2015 08:20 |