Spel

Skribent

Anders Eklöf

24 augusti 2021 | 19:10

Alfred Hitchcocks "Vertigo" blir spel

En av världens bäst ansedda filmer, Alfred Hitchcocks "Vertigo", blir spel av den spanska studio Pendulo Studios.
Att filmer eller tv-serier blir spel är verkligen inget ovanligt, men att den klassiska Alfred Hitchcock-filmen "Vertigo" (eller "Studie i brott" på svenska) skulle bli det är inget jag hade förväntat mig. 
 
Det är nämligen spanska Pendulo Studios som arbetar på ett spel kallat "Alfred Hitchcock's Vertigo", som lånar inspiration från filmen med samma namn från 1958.
 
 
Spelet följer inte handlingen från filmen, utan lånar teman från "Vertigo" och andra Hitchcock-filmer. Berättelsen kretsar kring Ed Miller som överlever en bilkrasch i Kalifornien. Trots att ingen mer befann sig i bilen insisterar han att hans fru och dotter reste med honom. Traumatiserad av händelsen drabbas han av svår yrsel (vertigo), vilket tar honom till en terapeut som ska hjälpa honom avslöja vad som egentligen hände. 
 
Originalet handlar om den tidigare polisdetektiven John "Scottie" Ferguson (spelad av James Stewart), som blir tidigt pensionerad efter en händelse under arbetet som gör att han drar på sig extrem höjdrädsla och yrsel. Scottie blir anställd som privatdetektiv för att hitta en bekants fru, som börjat bete sig märkligt. 
 
 
Med en intressant grafisk stil och tydlig inspiration från andra berättelsedrivna spel som "Life is Strange" eller Telltale Games "The Walking Dead", kan det här Hitchcock-inspirerade äventyret bli ett intressant spel. 
 
"Vertigo" släpps till PC den 16 december och kommer till Playstation, Xbox och Nintendo Switch någon gång under 2022. Filmen från 1958 anses vara en av världens bästa filmer, så det återstår att se spelet blir lika bra. 
 
Tror du att ett Hitchock-inspirerat spel kan bli bra? 
| 24 augusti 2021 19:10 |