Film

Skribent

Oskar Möller

24 juni 2023 | 21:00

Svensk skådespelare spelar just nu in en stor biroll i "Gladiator 2"

Den svenska skådespelaren Alexander Karim har fått sitt livs möjlighet - att spela en roll i mästerregissören Ridley Scotts enormt emotsedda "Gladiator 2".
Det är knappast varje dag en svensk skådespelare får chansen att spela i en maffig produktion regisserad av en av Hollywoods största regissören. Men Alexander Karim får leva den drömmen nu när han nu anlänt till inspelningsplatsen för Ridley Scotts "Gladiator 2" på Malta.
 
Den mytomspunne regissören behöver ingen introduktion för trogna Moviezine-läsare. Ni känner till hans meritlista som dignar av tunga titlar - "Alien" (1979),  "Blade Runner" (1982), "Thelma & Louise" (1991) och "Gladiator" (2000) - några av filmhistoriens mest hyllade och populära filmer.
 
Det är alltså ingen liten grej för en svensk skådis att få chansen att spela in med den 85-årige regissören (som vägrar att sänka på inspelningstempot trots sin ålder). Än så länge har Karim bara hunnit att prova kostym och smink och prata lite med filmens regissör.
 
Skådespelaren kan inte uppge några detaljer om sin roll på grund av sekretess men han delar med sig av sina starka känslor efter mötet med Scott.
 
– När man kommer till en inspelning av den här magnituden, med stora namn som Denzel Washington, så tänker man att man ska behandlas som en statist. Men att plötsligt sitta i Ridley Scotts trailer och småsnacka bara han och jag, det är en helt surrealistisk känsla. Man är spiknykter och känner sig berusad samtidigt, säger Karim i en intervju med DN.
 
Han beskriver Scott som prestigelös, nyfiken och inkännande:
 
– Han är som alla jag mött som är på den yttersta toppen. Det finns liksom ingen prestige. De vet bara precis hur de vill ha det och hur de ska göra. 
 
Vilken typ av roll tror ni Alexander Karim  får spela i "Gladiator 2"?
| 24 juni 2023 21:00 |