Serie

Skribent

Alexander Kardelo

6 februari 2023 | 14:30

Alexander Karim minns "Game of Thrones"-provfilmningen som gick åt skogen

Nu berättar den svenske skådespelaren hur han "föll på målsnöret" under sin provfilmning för världens största tv-serie.
Skådespelaren Alexander Karim kunde ha fått en roll i storserien "Game of Thrones". Om han inte hade bombat sin provfilmning. Under Viaplays vårpresentation minns han tillbaka på hur hans chans att få rida in i George R.R. Martins episka filmatisering gick åt skogen:
 
- Jag var så jäkla nervös när jag skulle träffa Frank Doelger (producenten) på hans kontor. Så kommer jag in och bombar provfilmningen.
 
Nervositeten i kombination med en babyblå t-shirt var ingen lyckad kombination och Karim berättar för MovieZine att han "freakade":
 
- Jag hade gått vidare på alla provfilmningar och fick till slut träffa Frank, men det gick åt helvete. Jag hade fel kläder... Av någon anledning var jag renrakad, och det var tio år sen så jag såg ut som en bebis. Och jag skulle spela någon barbar som skulle rida in på en stor häst... Jag trillade på målsnöret på "Game of Thrones".
 
Det blev ingen "Game of Thrones"-roll för Alexander Karim.
 
Skådespelarkarriären har dock gått rätt bra ändå. Vi har kunnat se Alexander i internationella projekt som "Tyrant" och "Sagan om drakens återkomst", vid sidan av svenska serier som "Advokaten" och "Tunn is".

Och något slags intryck måste han ändå ha lämnat på den Emmybelönade producenten Frank Doelger. För tio år senare fick Karim huvudrollen i sci-fi-thrillern "The Swarm", som kommer på Viaplay i vår.
 
Efter "The Swarm" har han och Doelger ännu ett nytt, hemligt projekt på gång med Karim i huvudrollen:
 
- Vår arbetsrelation är fantastisk. Han är helt underbar att jobba med. Han tar sig tid med alla skådespelare och är så involverad i projekten. Men jag kan inte säga mer. Jag önskar jag kunde för det är ett sånt jävla häftigt projekt!
| 6 februari 2023 14:30 |