Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

12 april 2023 | 14:20

Alexander den store - nästa historiska figur att få påkostad dokumentär

Den forna kungen av Makedonien, också känd som Alexander den store, kommer att få ett dokumentärdrama på streamingtjänsten Netflix.
Nästa historiska figur att få ett eget dokumentärdrama är Alexander den store, rapporterar Deadline. Netflix står för produktionen och serien kommer att göras i stil med “The Last Czars”, om den ryska tsaren Nikolaj II och “African Queens: Njinga”, där vi fått följa krigardrottningen Nijinga av Angola.
 
“Alexander the Great” blir titeln på serien och produktionen är redan full igång. Budgeten blir stor och ett filmcrew på mer än 100 personer har jobbat intensivt i Marocko sedan förra sommaren. Precis som “The Last Czars” och “African Queens” kommer “Alexander the Great” att bestå av både dokumentärt material men också iscensatta historiska händelser.
 
Förutom att vara stor, var Alexander kungen av det antika kungariket Makedonien. Han anses vara en av världshistoriens mest skickliga militära ledare och lyckades under sin livstid att erövra det Persiska riket - vilket sträckte sig från Grekland fram till Indien. Senare i Egypten grundade han staden Alexandria, som kom att bli en av de viktigaste städerna i anslutning till Medelhavet under antiken.
 
Vem som ska spela kungen, eller när det blir premiär, är i dagsläget okänt.
| 12 april 2023 14:20 |