Film

Skribent

MovieZine

18 maj 2019 | 14:30

Alex Schulmans "Bränn alla mina brev" blir film

Historien i boken kommer att utvecklas till en svensk dramafilm.
SF Studios skriver i ett pressmeddelande att man har köpt filmrättigheterna till Alex Schulmans succébok “Bränn alla mina brev” från 2018 och att författaren själv kommer att vara kreativt inblandad i processen.
 
Filmen kommer att vara en dramatiserad bearbetning av Alex Schulmans bok som väver samman tre perspektiv till en berättelse som överskriver både tid och rum. Med hjälp av autentiska brev och dagboksutdrag avslöjas en episk kärlekshistoria, men också dess tragiska konsekvenser. Ledtrådarna som Alex följer leder honom tillbaka till sommaren 1932 och vintern 1988, och de ödesdigra händelser som kom att förändra allt.
 
 
- Alex Schulman har skrivit en fängslande historia om passion och svartsjuka. Det är en tidlös kärlekshistoria som fängslar sina läsare på ett fantastiskt sätt, säger SF Studios filmchef Annika Sucksdorff i ett uttalande.
 
Schulman kommenterar filmbeskedet:
 
- Det kunde jag inte tro, när jag satt vecka efter vecka i biblioteken för två år sedan och gick igenom de här 80 år gamla breven, att den historien nu ska bli en storslagen film som ska visas på vita duken. Jag är väldigt stolt och glad.
| 18 maj 2019 14:30 |