Film

Skribent

Jonatan Blomberg

5 oktober 2022 | 22:15

Alec Baldwin återupptar inspelningarna av "Rust" efter dödsskjutningen

Filmfotografen Halyna Hutchins förlorade livet under inspelningarna av "Rust", nu kliver hennes make in som filmens exekutiva producent när inspelningarna återupptas.
Deadline rapporterar att inspelningarna av långfilmen "Rust" kommer att återupptas med start i januari 2023. Inspelningarna pausades i samband med att skådespelaren Alec Baldwin avfyrade en pistol under genrepet av en scen, som av misstag hade laddats med riktiga skott, och träffade filmfotografen Halyna Hutchins så illa att hon dog av skadorna. 
 
Hutchins familj stämde däremot produktionen i en civil domstol för händelserna kring dödsfallet och man har nu nått en överenskommelse mellan de båda parterna som resulterar i att filmen kommer att kunna färdigställas, men att Matthew Hutchins (Halynas make) kommer att kliva ombord som en av filmens exekutiva producenter. I övrigt håller man resten av överenskommelsen mellan de båda parterna hemlig.
 
- Vi har nått en uppgörelse, som inväntar godkännade av domstolen, kring vårt civila mål gällande vållande till annans död mot producenterna av "Rust", Alec Baldwin och Rust Movie Productions inkluderade. Som en del av överenskommelsen så kommer vårt mål att läggas ned. Inspelningarna av "Rust", som jag nu kommer att exekutivt producera, kommer att återupptas med alla nyckelspelare tillbaka i sina roller med start i januari 2023, säger Matthew Hutchins i ett uttalande.
 
- Jag har inget intresse av att hålla på med anklagelser eller tillskrivning av skuld (varken mot producenterna eller Alec Baldwin). Alla av oss anser att Halynas död var en tragisk olycka. Jag är tacksam över att producenterna och filmbranschen i stort har gått samman för att hylla Halynas sista verk. 
 
Halyna Hutchins.
 
Även Alec Baldwin själv, kommenterar nyheten via sitt Instagram-konto:
 
"Vi är glada över att idag kunna meddela uppgörelsen av det civila målet som lämnats in på uppdrag av filmfotografen Halyna Hutchins familj. Under hela denna svåra process har alla behållit den specifika önskan att göra det som är bäst för Halynas son. Vi är tacksamma för alla som bidragit till att lösa denna tragiska och smärtsamma situation."
 
Det har gått nästan ett år sedan händelsen skakade om film och tv-branschen, där skådespelaren Peter Stormare förklarade för MovieZine hur ofattbart klantiga och oförsiktiga man måste ha varit under inspelningen för att ha hamnat i den olyckliga situationen. Polisutredningen har däremot inte resulterat i några åtal alls, utan händelsen ses även polisiärt fortsatt som en tragisk olycka. 
 
Kommer du att titta på "Rust" när filmen är färdigställd? Kommentera gärna nedan!
| 5 oktober 2022 22:15 |