Film

Skribent

Josefine Krischausky

31 oktober 2021 | 14:40

Alec Baldwin om tragiska dödsskjutningen: "Hon var min vän"

Skådespelaren uttalar sig för första gången på video om olyckan som inträffade under inspelningen av "Rust", där filmfotografen Halyna Hutchins omkom.
Alec Baldwin har gjort sitt första offentliga framträdande sedan förra veckans dödsolycka på inspelningen av westernfilmen "Rust", där han av misstag sköt ihjäl fotografen Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza.
 
Inför en grupp paparazzifotografer, som under gårdagen följde efter Baldwin och hans familj, säger skådespelaren att han inte kan uttala sig om den pågående polisutredningen. Han säger däremot att han har ständig kontakt med Hutchins familj, och berättar om sin egen relation till filmfotografen. 
 
– Hon var min vän. Dagen jag anlände i Santa Fe för inspelningen bjöd jag ut henne på middag med Joel, regissören. Vi var ett väldigt väloljat filmteam som spelade in en film tillsammans, och sen inträffade den här fruktansvärda olyckan, säger han i videon, som TMZ var först med att publicera. 
 
Baldwin understryker att denna typ av olyckor är extremt ovanliga i förhållande till hur många vapen som faktiskt avfyras under filminspelningar, men menar att han är "extremt intresserad" av att begränsa användningen av riktiga vapen.
 
– När det väl går fel, som med den är hemska, katastrofala saken, så måste nya åtgärder vidtas. Jag är ingen expert inom området, med vad andra personer än bestämmer är den bästa vägen att gå för att skydda människors säkerhet på filminspelningar, så är jag helt för det och kommer att samarbeta på alla sätt jag kan. 
 
Dagen efter skjutningen kommenterade Baldwin även händelsen på sin Twitter. "Det finns inga ord för att förmedla min chock och sorg gällande den tragiska olyckan som tog Halyna Hutchins liv, en fru, mamma och en djupt beundransvärd kollega", skrev han då. 
 
 
I det nya uttalandet upprepar Baldwin att han fullt ut samarbetar med polisen, som fortfarande utreder hur det kommer sig att pistolen som användes var laddad med riktig ammunition. Även resten av Hollywood granskar nu sina säkerhetsrutiner, och en namninsamling för att helt förbjuda riktiga vapen på inspelningar är i skrivande stund uppe i över 82.000 underskrifter. 
 
Till följd av tragedin valde produktionsbolaget Rust Movie Productions LLC att stoppa inspelningen av "Rust" på obestämd tid. På frågan om inspelningen kommer att återupptas någon gång i framtiden, svarar Baldwin att han är ytterst tveksam. 
| 31 oktober 2021 14:40 |