Film

Skribent

MovieZine

22 oktober 2021 | 07:55

Alec Baldwin avfyrade rekvisitapistol - en kvinna död

Filmfotografen sköts till döds och regissören är skadad efter en tragisk olycka på inspelningen.
En tragisk olycka inträffade på inspelningen av westernfilmen "Rust" i New Mexico under torsdagen.

Skådespelaren Alec Baldwin avfyrade en rekvisitapistol som dödade filmfotografen Halyna Hutchins. Regissören Joel Souza skadades svårt, skriver Variety. Alec Baldwin var i tårar när han förhördes om olyckan. Polisen fortsätter att utreda hur en rekvisita-pistol, som borde ha varit laddad med blanka skott, kunde avfyras och döda en person.

"Skådespelarna och hela teamet är förkrossade av dagens tragedi, och vi skickar vårt djupaste deltagande till Halynas familj och nära och kära. Vi har stoppat produktionen av filmen på obestämd tid och samarbetar med Santa Fe-polisens utredning", skriver produktionsbolaget Rust Movie Productions LLC i ett uttalande till media.
 
Skådespelaren Alec Baldwin på inspelningen av "Rust". Till höger: filmfotografen Halyna Hutchins.
 
Jeff Souza ("Crown Vic") har skrivit westernfilmen som även har Jensen Ackles och Travis Fimmel i rollistan. Baldwin är en av producenterna och spelar laglöse Harland Rust, vars 13-åriga barnbarn anklagas för dråp.
 
Att rekvisita-pistoler orsakar dödsolyckor är extremt ovanligt, men det har hänt förr. År 1984 sköt skådespelaren Jon Erik Hexum sig själv under arbetet med en tv-serie på CBS, berättar Hollywood Reporter. En känd tragedi är när Brandon Lee sköts till döds på inspelningen av "The Crow" år 1993.
| 22 oktober 2021 07:55 |