Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 mars 2017 | 12:00

Al Gore är tillbaka med en obekväm uppföljare

Ett årtionde efter den Oscarsbelönade dokumentären kommer ”An Inconvenient Sequel: Truth to Power”. Detta är filmen som Trump inte vill att du ska se.
Idag släpptes den första trailern till dokumentärfilmen ”An Inconvenient Sequel: Truth to Power”

Al Gore, klimat-kämpen och före detta vice-presidenten, menar att vi har kommit långt sedan år 2006 då ”En obekväm sanning” släpptes, men att det fortfarande finns mycket att göra för att rädda vår planet. Särskilt med en tuff motståndare som Donald Trump på den amerikanska presidentposten. 

Trailern visar hur Trump skämtar bort den globala uppvärmningen, samtidigt som en av Al Gores mest obekväma profetior har blivit sann. I nyhetsklipp ser vi hur orkanen Sandy får New Yorks minnesplats för 9/11 att svämma över, något som han förutsåg kunde hända redan i första filmen.

- Låt ingen säga till dig att vi ska kliva på raketer och leva på Mars. Det här är vårt hem, är Gores sista ord i trailern.


”En obekväm sanning” vann två Oscars, för Bästa dokumentär och Bästa originalsång. Uppföljaren regisseras av Bonnie Cohen och Jon Shenk (”Audrie & Daisy”). 

”An Inconvenient Sequel: Truth to Power” får amerikansk biopremiär 28 juli.
| 29 mars 2017 12:00 |