Serie

Skribent

Alexander Kardelo

9 april 2018 | 12:00

"Advokaten" är Viaplays mest framgångsrika originalserie

Svenska dramathrillern är populärare än internationella serier som "Grey's Anatomy" och "Prison Break".
Den 26 februari lanserades thrillerserien "Advokaten" på Viaplay och TV3. En månad senare står det klart att det senaste Viaplay-originalet slår tittarrekord, och har nått ett publikintresse i klass med internationella succéserier.

Sedan lanseringen har "Advokaten" legat mellan första och tredje plats av mest tittade serier i Sverige och Danmark. Rekordsiffror syns även i Finland där serien rankas högst i tittande bland alla Viaplays originalserier.

– Framgången för "Advokaten" ligger i den ständigt närvarande spänningen kombinerat med fängslande tredimensionella karaktärer som aldrig tappar djup eller identifikation. Fantastiska skådespelare tillsammans med ett enormt starkt manus gör att serien håller hög internationell standard. Det är verkligen oerhört roligt att så många upptäckt och fastnat för "Advokaten", kommenterar Mikael Newihl, Nordisk dramachef på MTG, i ett pressmeddelande.
 
 
Alexander Karim spelar advokaten som tar ett jobb på en dansk byrå för att komma närmare en av Köpenhamns största gangsters - mannen som kan ha mördat hans far. I rollistan syns även Malin Buska och Liv Mjönes.
| 9 april 2018 12:00 |