Film

Skribent

Emma

10 december 2013 | 21:01

Adam Sandler utsedd till mest överbetalda skådespelare

Han tjänar mest i relation till vad hans filmer drar in.

Det är finansmagasinet Forbes som har listat de tio mest överbetalda Hollywoodskådisarna i jämförelse med vad deras filmer tjänar. Adam Sandler hamnar högst upp på listan. I genomsnitt drog hans filmer in 3,40 dollar för varje dollar han fick betalt. De största bovarna på Sandlers meritlista är kalkonrullarna "Jack and Jill" och "That's My Boy", från 2011 respektive 2012.

Listan gjordes genom att Forbes tittade på de tre senaste filmerna en skådespelare spelat i de senaste tre åren fram till juni i år. Sandlers mer ekonomiskt lönsamma film "Grown Ups 2" hade premiär först efter det, och tas därför inte med i uträkningen.

På listan finns även andra stora namn, såsom komedistjärnan Katherine Heigl på en andra plats med 3,50 dollar per tjänad dollar och Reese Witherspoon på tredje plats med 3,90 dollar per tjänad dollar. Steve Carell är ny på listan för i år, på en sjunde plats.

Drew Barrymore, som tidigare toppat listan, kvalificerade inte i år eftersom hon inte gjort tillräcligt många filmer under treårsperioden.

| 10 december 2013 21:01 |