Film

Skribent

Tobias Andersson

25 mars 2023 | 19:00

McKay gör mördarsatir med Robert Pattinson och Robert Downey Jr.

Regissören bakom ”Anchorman” och ”Don't Look Up” är på gång med en samhällssatirisk thriller med ett gäng välkända skådespelare.
Samhällssatirer har alltid varit  regissören Adam McKays starka melodi. I ”Anchorman” fick amerikansk sensations-journalistik sig en känga och ”Don't Look Up” var mer eller mindre en metaforisk satir för slapp klimatpolitik.
 
McKays nästa filmprojekt blir att ta sig an korruption inom rättsväsendet. ”Average Height, Average Build” blir titeln och beskrivs som en seriemördar-thriller med komiska inslag. Enligt källor till The Hollywood Reporter ska filmen kretsa kring en seriemördare som tar hjälp av lobbyister för att påverka politikers lagstiftningar – allt för att det ska bli lättare att komma undan med mord.
 
Manuset skrivs av Adam McKay (som också står för regin) och en stjärnspäckad rollensemble är redan bekräftade att vara ombord på projektet. I rollerna hittar vi Robert Pattinson, Robert Downey Jr., Amy Adams, Danielle Deadwyler och Forest Whitaker.
 
I "The Big Short" lyckades stjärnregissören få ett sådant torrt samhällsämne som finanskrisen att bli underhållande. Här ser vi Christian Bale som heavy metal-diggande fondförvaltare.
 
Med tanke på att McKay kan den ädla konsten att gå balansgång mellan humor och seriöst drama så låter det onekligen som att det kan bli en intressant samhällssatir.
| 25 mars 2023 19:00 |