Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 september 2016 | 12:35

Adam Driver jämför "Episode VIII" med "Rymdimperiet slår tillbaka"

Rian Johnsons vision för nästa "Star Wars" låter mycket lovande.
Inspelningen av ”Star Wars: Episode VIII” är över, men än så länge vet vi väldigt lite om filmen. Adam Driver, sagans nye skurk Kylo Ren, ger Collider en kort men intressant uppdatering om vart Rian Johnson ("Looper") styr skutan.

- Rian kom in i något vi redan hade börjat bygga på, och tog det till nästa nivå på ett fantastiskt sätt. Han skrev manus också, och Rian skriver så klart och tydligt. Jag lärde mig många nya saker om min karaktär tack vare det. En del var sådant som vi hade pratat om förut, och en del inte. Han började på manuset när vi fortfarande jobbar med första filmen. Att förstå var J.J. gjorde, och ta över därifrån, är enastående…

Tonmässigt blir det något nytt mot "The Force Awakens", berättar Driver:

- Det är som att ”Rymdimperiet slår tillbaka” har en annorlunda ton. En del tolkar det som att det ska bli mörkt, men jag vet inte om det måste vara så. Det är en annan ton, något storslaget och nödvändigt, men också klart. Han litar på att hans publik är redo för nyanser och mångtydighet. Han har inte fördummat något, och det är roligt att spela.

Trots att många älskade vinterns ”Star Wars: The Force Awakens”, fanns det också en del kritik mot att filmen följde samma mall som ”Stjärnornas krig” från 1977. 

Det återstår att se om uppföljaren fortsätter kopiera originaltrilogin. Visst finns det sämre filmer än "Rymdimperiet" att efterlikna, men vi får hoppas att nästa del i sagan vågar utforska något helt nytt i Star Wars-galaxen. 

"Star Wars: Episode VIII" kommer på bio 15 december 2017. "Episode IX" regisseras av Colin Trevorrow och får premiär 2019.

Vad har ni för förväntningar på de kommande episoderna? Kommentera nedan.
| 14 september 2016 12:35 |