Film

Skribent

Viktor Eriksson

1 december 2023 | 22:00

Adam Driver berättar om sin starka “Star Wars”-scen: "Trodde jag skulle spy"

I en ny intervju berättar skådespelaren om scenen från Star Wars som han aldrig får sluta hör om.
Artikeln innehåller spoilers för “Star Wars: The Force Awakens”.
 
Adam Driver slog igenom på bred front när han tog sig an rollen som Kylo Ren i “Star Wars: The Force Awakens”. I en ny intervju CNN berättar skådespelaren att det fortfarande finns en scen från filmen han aldrig får sluta höra om. När Kylo Ren dödar sin pappa, Han Solo.
 
– Någon påminner mig om den scenen varje dag, säger Adam Driver och rättar sig själv.
 
– Eller inte varje dag, det brukade vara mer men nu är det förmodligen en gång i månaden som någon ser till att påminna mig om att jag dödade Han Solo.
 
Adam Driver säger att själva inspelningen av scenen däremot inte var utmanande om än väldigt emotionell att göra med Harrison Ford.
 
– Harrison var så generös och eftertänksam och för mig var det en fantastisk stund under inspelningen även om det handlade om karaktärens död.
 
Skådespelaren säger att under premiären av filmen höll han på att spy för att han var så nervös över vad fansen skulle tycka.
 
– När texten började rulla i början och folket bakom mig sa “Åh herregud, herregud. Nu händer det”. Jag trodde jag skulle spy. Jag höll min frus hand och hon sa “Du är väldigt kall. Är du okej?" För jag visste inte vad som skulle hända. Jag dödar Harrison och jag visste inte hur den här publiken med 2 000 personer skulle reagera på det.
 
Adam Driver är just nu aktuell som Enzo Ferrari i Michael Manns biografifilm “Ferrari”.
| 1 december 2023 22:00 |