Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 juni 2021 | 18:49

"A Plague Tale" bland månadens gratisspel på PS Plus

Deppigt äventyr i 1300-talets Frankrike, förstapersonsskjutare och wrestling är vad som erbjuds på PS Plus i juli.
Varje månad ingår Playstation ett par gratisspel till de betalande PS Plus-medlemmarna, med ibland ganska bra titlar att ladda hem.
 
Vill du diskutera spel? Välkommen in i vår Facebook-grupp GameZine.
 
I juli är det spelen "A Plague Tell: Innocence", "Call of Duty: Black Ops 4" och "WWE 2K Battlegrounds" som ingår. 
 
 
I "A Plague Tale: Innocence" följer du Amicia och hennes lillebror Hugo, som är jagade inkvisitorer under det hundraåriga kriget i 1300-talets Frankrike. Samtidigt som du flyr från de brittiska soldaterna måste du akta dig för pestens bärare, råttorna. 
 
Spelet ingår bara om du äger en Playstation 5, men är en snyggare version med 4K-grafik, 60 bilder i sekunden och snabbare laddningstider. 
 
Äventyret har fått ganska bra mottagande, med ett snittbetyg på 80 av 100 på sajten Metacritic
 
 
"Call of Duty: Black Ops 4" släpptes 2018 och är en förstapersonskjutare som helt fokuserar på multiplayer, med tre olika lägen. 
 
Det första har olika klassiska lägen som "Death Match" och "Team Deathmatch", på kartor som Titanic, en gladiatorarena i Rom och fängelset Alcatraz. Det andra är ett zombieläge där du kan skjuta dig genom olika eror tillsammans med dina kompisar. Det tredje är lite av ett battle royale-läge, kallat Blackout. 
 
När det begav sig gav MovieZine spelet 4 av 5, med motiveringen att det är "ett trevlig hopkok av de populäraste skjutspelen"
 
 
Det sista är wrestlingspelet "WWE 2K Battlegrounds", som är ett överdrivet partyspel med kända wrestlare som släpptes hösten 2020. 
 
Förutom att slåss med kompisar kan du brottas igenom ett läge för en spelare, där du kan låsa upp nya karaktärer och banor. Dessutom kan du spela över nätet. 
 
 
Spelen blir tillgängliga att ladda ner från den 6 juli till den 2 augusti. 
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad. Senast ingick "Star Wars Squadrons", "Virtua Fighter V Ultimate Showdown" och "Operation: Tango"
 
Vad tycker du om spelen som erbjuds under juni? 
| 30 juni 2021 18:49 |