Film

Skribent

Alexander Dunerfors

7 juli 2013 | 20:01

"A Field in England" vann pris i Karlovy Vary

Också den svensk-amerikanska "Bluebird" prisbelönades i Tjeckien i helgen.

2013 Karlovy Vary International Film Festival avrundas i helgen. "A Field in England" är en av dem som tog hem prestigefyllda priser på den ansedda tjeckiska filmfestivalen. Ben Wheatleys nya skräckis som får fina recensioner i hemlandet skrämde till sig utmärkelsen Special Jury Prize.

Grand Prix gick till ungerske Janos Szasz för hans film "The Notebook" ("Le Grand Cahier").

Priset för Bästa skådespelerska delades mellan den kvinnliga ensemblen i "Bluebird": Amy Morton, Margo Martindale, Emily Meade och Louisa Krause. Lance Edmands regidebut är producerad av Erika Wasserman och har fått produktionsstöd från Svenska Filminstitutet. Filmen kretsar kring sönderfallet av ett fattigt modernt amerikanskt samhälle sett genom prismat av en familj och tonårsdotter.

Bästa skådespelare blev islänningen Ólafur Darri Ólafsson för filmen "XL". Han är just nu bioaktuell i "Djupet".

The Playlist har hela vinnarlistan »

Och Wheatley är inte heller den som ligger på latsidan. Sedan den mycket uppmärksammade "Kill List" häromåret har han också hunnit spela in semesterkomedin "Sightseers" som snart går upp på svenska biografer. Det är tyvärr inte klart när "A Field in England" kommer hit, men vi har iallafall en trailer att bjuda på medan du väntar:

| 7 juli 2013 20:01 |