Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

29 januari 2017 | 12:00

9 hetaste tv-serierna att spana in i februari

"The Walking Dead", "Billions" och "Girls" återvänder med nya säsonger, medan nya serier från olika genrer har premiär på de största streamingtjänsterna! Vad ska du se i februari?
Vi går mot ljusare tider och rör oss in i februari månad, men än så länge är dagarna korta och behovet av tv-underhållning desto större. Låt oss kika på vilka stora titlar som återvänder med nya, spännande säsonger och vilka fräscha serier vi har att bekanta oss med. Här är 9 serier du säkert inte vill missa.

Santa Clarita Diet - seriestart 3 februari (Netflix)

Vad kan gå fel med en serie där Drew Barrymore spelar en ärtig förortsmamma som plötsligt blir kannibal? Sheila (Barrymore) och Joel (Timothy Olyphant) lever småtråkiga liv som ett gift mäklarpar i förorten Santa Clarita, tills den dag då Sheila går igenom en stor förändring som leder till både död och katastrof... fast på ett bra sätt.



24: Legacy - seriestart 7 februari (Viaplay), 12 februari (TV6)

Det har blivit dags för en revival på serien "24", där allt utspelar sig under ett enda dygn. I rollerna ser vi bland andra Corey Hawkins och Miranda Otto. En soldat återvänder till USA som en hjälte, men hans förflutna hinner ikapp. Han ber CTU om hjälp med att rädda hans liv, och stoppa den största amerikanska terrorattacken hittills. 

Legion - seriestart 9 februari (FOX Sverige)

Sedan tonåren har David kämpat med sin mentala ohälsa. Hans dissociativa störning har gjort att han åkt in och ut från olika psykiatriska sjukhus. Men efter ett märkligt möte med en annan patient, ställs han inför möjligheten att rösterna han hör och synerna han ser kanske är verkliga. Serien är kopplad till "X-men"-tidningarna och behandlar superhjältegenren på ett helt nytt sätt. Se bland andra Dan Stevens och Audrey Plaza i rollerna.


Ice - seriestart 10 februari (C More)

Baserad på boken "Halvbröderna". Jake och Freddy arbetar för sin far Isaac i Los Angeles diamantbransch. Pieter Van De Bruin kontrollerar den internationella ädelstenshandeln och manipulerar hänsynslöst spelets regler.

The Walking Dead - säsong 7 fortsätter 13 februari (Kanal 9)

Zombieserien är tillbaka med den senare halvan av den nya säsongen, som drog igång i höstas. Där fick Rick och hans överlevare smaka på Negans ondskefulla kapacitet i en omtalad säsongsöppning och nu är det dags att ena så många läger som möjligt i ett uppror mot hans förtryck.

Girls - säsong 6 börjar 13 februari (HBO Nordic)

"Girls" handlar om de fyra tjejerna Hannah, Marnie, Jessa och Shoshanna. De är alla strax över tjugo och lever i New York. I centrum står Hannah. Hon har författardrömmar och arbetar som oavlönad praktikant på ett förlag. Serien är inne på sin sjätte och sista säsong och tjejerna har mycket trassel kvar med livet att utreda innan vi tar farväl av serien som omdefinierat hur relationer och kroppar ska visas på tv.



Big Little Lies - seriestart 20 februari (HBO Nordic)

Håll i hatten för här finner vi en imponerande rollista! Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Laura Dern och Reese Witherspoon, med flera. Serien, som är baserad på Liane Moriartys bästsäljande bok med samma namn, är ett drama med mörk humor som berättar historien om tre småbarnsföräldrar, vars till synes perfekta liv spårar ur så till den mildra grad att det leder till mord.

Billions - säsong 2 startar 20 februari (HBO Nordic)

Åklagaren Chuck Rhoades, spelad av Paul Giamatti, ger sig på riskkapitalisten Bobby "Axe" Axelrod, vilket urartar i en strid mellan två absoluta New York-giganter. Nu har det blivit dags för andra säsongen av serien som har liknats vid "House of Cards". I rollerna ser vi Paul Giamatti och Damian Lewis, men även Malin Åkerman har en roll.

Crashing - seriestart 20 februari (HBO Nordic)

Serien är skriven av komikern Pete Holmes, som spelar just en komiker från New York tvingas göra en nystart i sitt liv efter att hans fru lämnar honom.



Det finns med andra ord något för alla smakar på de största streamingtjänsterna under vinterns sista månad. Berätta gärna i kommentarerna vilka du känner för att se i februari, eller tipsa om någon helt annan!

Vilka serier ska du ge en chans i februari?
| 29 januari 2017 12:00 |