Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 juni 2018 | 18:00

9 filmer som går direkt till dvd i sommar

Nytt med Nicole Kidman, Denzel Washington, Margot Robbie och Christian Bale.
De har inte alltid de bästa betygen, eller den högsta budgeten. Men den som gräver tillräckligt djupt i dvd-lådan, eller i streamingutbudet, kan hitta allt från små filmiska pärlor till perfekta bakisfilmer. Här är nio sommarfilmer som inte kommer upp på bio:

The Jurassic Games - 12 juni

Inte att förväxla med eventuella andra "Jurassic"-filmer där ute. Här handlar det om en grupp dödsdömda fångar som måste tävla i ett sjukt spel mot dinosaurier. En b-film med 3,7 i betyg på IMDb - visst finns det publik även för sånt.

Gnompatrullen - 18 juni

Chloe upptäcker att hennes trädgårdstomtar inte är vad de verkar... Inte nog med att de lever, de skyddar världen mot elaka små monster. Animerat av regissören till "Den stora nötkuppen".

15:17 to Paris - 2 juli

Clint Eastwoods senaste film är en hyllning till tre amerikanska hjältar som förhindrade ett terrorattentat. De flesta recensenter har ifrågasatt varför hjältarna spelar sig själva, och - tyvärr - det verkar ha spårat ur trots goda intentioner. Streama filmen redan nu eller plocka upp dvd:n i juli.

How to Talk to Girls at Parties - 2 juli

En utomjording kommer till en London-förort under sent 1970-tal i John Cameron Mitchells ("Shortbus") romantiska komedi. Baserat på en novell av Neil Gaiman, och med bland andra Elle Fanning och Nicole Kidman.

Terminal - 9 juli

Stilig och skruvad hämndthriller med Margot Robbie och Simon Pegg. "Terminal" följer två lönnmördare, en servitris som lever ett farligt dubbelliv, och några andra livsöden som flätas samman.

Roman J. Israel, Esq. - 9 juli

Denzel Washington Oscarsnominerades för sin roll som Roman, en något udda advokat som får sitt livs chans att göra karriär på en stor och ansedd firma. Skrivet och regisserat av Dan Gilroy, som debuterade med täta thrillern "Nightcrawler".

In Darkness - 16 juli

En blind musiker hör ett mord som begås i lägenheten ovanför hennes. Natalie Dormer från "Game of Thrones" spelar huvudrollen, och har skrivit manus med sin fästman Anthony Byrne - som också regisserar thrillern.

Hostiles - 30 juli

Förmodligen den bästa filmen på vår lista - det är ett under att "Hostiles" aldrig fick sin svenska biopremiär, så som det var tänkt. Scott Cooper ("Black Mass") regisserar Rosamund Pike och Christian Bale i denna vassa western.

Escape Plan 2 - 17 september

Sylvester Stallone är tillbaka i rollen som säkerhetsexperten Ray. Den här gången ska han bryta sig ur värstingfängelset Hades tillsammans med Dave Bautista.
| 19 juni 2018 18:00 |