EFTERSNACK

Skribent

Fanny Degerfelt

3 februari 2022 | 09:15

9 cameos i veckans avsnitt av "The Book of Boba Fett"

I det näst sista avsnittet av "The Book of Boba Fett" syns Boba knappt till. Vi får däremot se en utmattande lång rad bekanta ansikten. Här är din guide till dem.
Boba Fett saknades helt i förra veckans avsnitt, och är knappt med i den här veckans heller. Det här är ett helt sanslöst sätt att spendera det näst sista avsnittet med att klämma in en massa cameos. Avsnittet kändes mer som reklam för andra Star Wars-franchiser med en lång rad återseenden av gamla vänner. Det är som att de är livrädda att hela detta miljardimperium kommer kollapsa om de fokuserar på en sak i den här serien.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
1. Cobb Vanth
Mando återser sin kompis sheriffen Cobb Vanth som vi träffade i avsnitt 9 av ”The Mandalorian”. Han hade Boba Fetts rustning om ni minns? Serien blir plötsligt en renodlad western av nästan parodiska mått - tre personer som tittar på varandra à la ”Den onde, den gode, den fule”, fingrar som skälver precis ovanför revolvern, förlåt blastern, redo att dra den, snurrande av blaster efter att man skjutit och så vidare.

Cobb var ett önskemål på min lista över saker jag ville ha i säsong 3 av ”The Mandalorian”, och det här är nära nog. Han är på en rimlig plats och har en rimlig funktion i handlingen. Några andra bekanta personer från hans avsnitt dyker också upp, bland annat en butter bartender. 
 
2. Mando
Han tog över i förra avsnittet och verkar ovillig att släppa taget. Det här är hans show nu, trist för Boba Fett.
 
3. R2-D2
Det är tradition att denna bedårande droid är med i nästan varenda Star Wars-grej. Jag brukar alltid vara glad att se honom, men denna gång kände jag endast en störning i Kraften som varnade mig för en svallvåg av cameos jag knappt skulle kunna hantera.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
4. Baby Yoda
Jag trodde inte vi skulle få se denna ljuva varelse i den här serien. Jag trodde att jag skulle behöva vänta till nästa säsong av ”The Mandalorian” men jag underskattade visst Mandos grepp om ”The Book of Boba Fett.” Hur glad jag än är att se den gröna lilla krabaten Grogu kommer jag inte över irritationen över att han inte hör hemma här. Det saktar ner, och distraherar från handlingen.
 
 
5. CGI-Luke
Har jag börjat vänja mig vid eländet eller är specialeffekterna som ger oss Mark Hamills ansikte från början av 80-talet bättre? Jag antar att vi oavsett måste vänja oss, för det här är nog en del av framtidens filmskapande. Rösten tillhör så vitt jag förstår Hamill själv, men jag tror att den blivit digitalt manipulerad för att få honom att låta yngre.

Jag tycker det är intressant att se Luke vara lärare, prata om Yoda, se honom använda Yodas tekniker för att lära Baby Yoda Kraften (ryggsäcken är tillbaka!), använda nya förmågor som att öppna folks minnen, bygga upp den där skolan som dessvärre kommer få ett mycket olyckligt slut. Men det hör. Inte. Hemma. Här.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
6. Ahsoka
Jag älskar Ahsoka. Hon är det bästa som kom från de animerade serierna. Rosario Dawson är perfekt casting och jag ser jättemycket fram emot hennes egna serie som enligt uppgift kommer börja spelas in i år. Men Ahsoka sticker enbart in huvudet här för att påminna oss om att den serien är på gång, så att vi inte avslutar vår prenumeration på Disney+ när den här serien är klar, för mer kommer.
 
7. Cad Bane
Den blå individen med cowboyutstyrsel har synts i animerad from i ”Clone Wars” och ”The Bad Batch”, och röstskådespelaren fick följa med hit också. Cad är en prisjägare som vår vän Boba, så vet inte riktigt vad han håller på med här. Han är filmad som att han är skräckinjagande, men ser rätt löjlig ut. Hur är de här specialeffekterna i samma avsnitt som Mark Hamills ansikte från 1983?!
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
8. Twi’lek Jennifer Beals
Å ena sidan är jag tacksam att pykerna gör något som faktiskt är hotfullt och brutalt genom att spränga hennes bar. Men vilket slöseri att den här karaktären inte användes mer. Hon hade all potential att vara en moraliskt grå, komplex karaktär som spelar alla sidor med oklar lojalitet, men vi fick knappt lära känna henne.
 
9. Huvudrollsinnehavaren
Och där! Om man tittar uppmärksamt har vi faktiskt Boba Fett, vår så kallade huvudrollsinnehavare, vid tidskod 28:08.
 
Säsongsfinalen av "The Book of Boba Fett" släpps onsdagen 9 februari på Disney+. Vad tyckte ni om veckans avsnitt?
| 3 februari 2022 09:15 |