Serie

Skribent

Fanny Degerfelt

2 januari 2021 | 12:30

Frågorna vi har inför tredje säsongen av "The Mandalorian"

Sista avsnittet av säsong 2 lämnade gott om saker att fundera över.
Med ungefär ett år kvar till den tredje säsongen (håll tummarna för att det inte blir fler förseningar!) finns det gott om tid att spekulera. Det sista avsnittet lyckades knyta ihop en imponerande mängd trådar på kort tid, men det finns fortfarande mycket som hänger kvar. Här är sakerna jag undrar över mest.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Mandalorians & Mandalore

 
Det kändes som att det sista avsnittet tungt lutade åt att Bo-Katan kommer att bli väldigt viktig i nästa säsong, frågan är vilken roll hon kommer att spela. Kommer hon och Mando bli kompanjoner, kommer han hitta ett sätta att lämpa över mörkersabeln på henne, eller kommer det leda till att de blir fienden?

Om Bo-Katan får en mer framträdande roll känns det rimligt att vi även kommer få se mandaloriernas hemvärld Mandalore som hon vill återta. En plats som Mando aldrig själv sett. Vi vet att något som kallas den stora utrensningen inträffade på Mandalore, men vad exakt var det? Den har nämnts flera gånger under seriens gång, vi vet att många mandalorier dog, men i övrigt vet vi nästan ingenting.

På tal om den där mörkersabeln, Moff Gideon höll ju ett litet tal där om hur symboliskt viktig den är, och hur den bara kan vinnas i strid. Mörksabeln är otroligt viktig, men den sista biten är väldigt märkligt då Bo-Katan fick mörkersabeln i sin ägo som en gåva förra gången. En gåva som innebar ett enormt ansvar visserligen, men definitivt en gåva. Så hur rättfärdigar de att man måste slåss om saken nu?

En annan bra fråga är hur Bo-Katan blev av med mörkersabeln och hur den hamnade i Gideons ägo.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Moff Gideon och Imperiet

 
Moff Gideon är en intressant karaktär, och om de velat bli av med honom hade de dödat honom vid det här laget. Så kommer hända med honom? Han är nu i Republikens händer, kommer det bli en rättegång, kommer någon frita honom, kommer han styra saker från fängelset, kommer han erkänna vad han gjort?

Vad har resterna av Imperiet för sig? Exakt vad gör de med Baby Yodas blod och hur fortlöper experimenten utan Gideons inblandning?? Tänker de göra midi-chlorians till en stor del av handlingen igen? Finns det fler Snoke-provrör runt om i galaxen?

Och är doktor Pershing fortfarande kvar i Boba Fetts bagageutrymme?
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Kommer vi nånsin få se Baby Yoda… jag menar Grogu igen?

 
Jag skulle kalla Baby Yoda för ”The Mandalorians” främsta marknadsföringsvapen. Han är bedårande, du vill både köpa merch och göra ett tjugotal memes. Jag har sett honom tusen gånger, men hans lilla ansikte gör mig fortfarande glad, och jag vågar tro att jag är inte är ensam om det.

Jag har svårt att tro att de helt skulle förvägra oss Baby Yoda, men hur ska de få in honom i handlingen igen? Hur mycket kommer han sakna Mando? Blir det en tårfylld återförening? Kommer vi någonsin få veta något mer om Yoda/Baby Yodas mystiska art? Och vem var det som räddade Baby Yoda från Order 66 (dvs när Kejsaren beordrade att alla jedier skulle dödas)?

Kommer vi få se Lukes jediskola, och kommer vi då även få se unge Ben Solo som eventuellt kommer att mörda vår älskade Baby Yoda om några år?
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Hur kommer serien påverkas av alla spinoffer?

 
Boba Fett och Fennec har en spinoff som till och med har premiär innan säsong 3. Ahsoka? Spinoff. Cara Dune? Möjligen en spin-off, det är flera som gissar att hon kommer ha en roll i den kommande serien ”Rangers of the New Republic,” men vi vet ännu i princip ingenting om den ännu. Det skulle inte förvåna mig om de avvaktar lite med det beslutet, då skådespelerskan Gina Carano sagt en del kontroversiella saker, vilket förmodligen gör Disney-cheferna nervösa.
 
Hur som helst, jag oroar mig inte så mycket för att karaktärerna ska försvinna ur ”The Mandalorian” utan för att det ska bli konstanta inhopp där de säger typ ”Hej minns ni mig? Har min egna serie nu, streama! STREAMA SA JAG!”
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Övriga frågor

 
Kommer de toppa mängden sidequests? Hur många återseenden blir det (tycker vi förtjänar mer Cobb Vanth)? Kommer Mando vädra mustaschen igen, eller må dåligt över att så många sett den?
 
Kommer vi behöva vänja oss vid att yngre CGI-versioner av skådespelare från originaltrilogin (eller varför inte prequeltrilogin!) att börja dyka upp i tid och otid?
 
Men framför allt är frågan: kommer ”The Mandalorian” fortsätta hålla publikens intresse när en våg av content slår över fansen? This is the way, men hur länge?
| 2 januari 2021 12:30 |